Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • CiU demana diàleg constant als agents socials per retrobar la confiança com a pa...
CiU demana diàleg constant als agents socials per retrobar la confiança com a país

CiU demana diàleg constant als agents socials per retrobar la confiança com a país

18 de novembre de 2014 a les 14:11

La Sectorial d’Economia i Fiscalitat de CiU ha organitzat una trobada a l’Hotel Campus de Bellaterra amb el president de la Cecot, Antoni Abad; i el secretari general de la UGT, Josep Maria Álvarez, per parlar sobre 'Política de reformes en el món que ve'. L’acte, conduït per la consellera nacional per a la Sectorial, Remei Gómez, el va cloure fent un epíleg en set punts el diputat i president de la sectorial, Antoni Fernández Teixidó.

Tant el president de la Cecot, Antoni Abad, com el secretari general de la UGT, Josep Maria Álvarez, van coincidir en que l’actual crisi, en el marc d’un món globalitzat, suposa un fi d’etapa en la història recent de l’Estat espanyol, que arrancava amb la Constitució del 78 i que necessita un canvi urgent basat en el diàleg i un nou pacte social. Recuperar valors com l’esforç i el sentit comú, la competitivitat entesa com a creixement econòmic i del benestar ciutadà, una formació continua i de qualitat, una fiscalitat planetària, recuperar el contacte entre ciutadania i política o l’eradicació de la corrupció i el frau fiscal, van ser alguns dels punts que es van posar damunt la taula.

El president de la Cecot, Antoni Abad, es va mostrar convençut que "l’actual crisi ens salvarà perquè està permetent recuperar valors com l’esforç i el sentit comú, imprescindibles per recuperar la competitivitat i la cohesió social". Abad entén la competitivitat com "la capacitat dels ciutadans per aconseguir un estàndard de vida alt i creixent determinat per la productivitat en l’ús dels recursos de la mà d’obra i del capital". Abad va exposar el concepte competitivitat país, "basat en l’aportació conjunta de sector privat i administració pública".

Antoni Abad va parlar del repte de construir un país de persones business oriented que "comparteixen el principi de la llibertat d’iniciativa i de l’empresa com a cèl·lula mare de les economies dels països lliures i com a gran generadora d’innovació i ocupació, afavorint l’increment de recursos via impostos". Cecot es mostra partidària d’una educació i formació de qualitat "com a únic camí per tenir una ciutadania amb criteri propi, que incorpori valors i actituds i fugi del model de ciutadà client". Cecot va presentar un programa de cinc punts al Parlament de Catalunya per tenir en compte a l’hora de construir el país amb qualitat democràtica i que passaria per regular el finançament dels partits, canviar la llei electoral, retre comptes de la gestió dels recursos públics, modernitzar l’administració pública i una administració de justícia àgil implacable amb la corrupció i el frau fiscal.

El secretari general de la UGT, Josep Maria Álvarez, va dir que "vivim un moment ple d’incerteses polítiques que dificulta poder arribar a grans acords i bastir grans projectes, amb una Unió Europea que ha estat incapaç de donar respostes més enllà d’una austeritat que ha castigat als països de la perifèria sud". Álvarez creu que "el món globalitzat en el que vivim requereix una fiscalitat planetària que el faci més just perseguint el frau fiscal".

Álvarez creu que "Catalunya té ara la gran oportunitat de començar a fer les coses bé, per la qual cosa caldria apostar per polítiques industrials i per una formació professional de qualitat". Álvarez va demanar prendre mesures dràstiques contra la corrupció i el frau "per accelerar la fi d’un model de democràcia esgotat i propiciar un retrobament entre ciutadania i política amb elements con les llistes obertes i amb uns càrrecs electes responsables dels seus actes i que hagin de respondre de les seves accions quan calgui".

El president de la Sectorial d’Economia i Fiscalitat de CiU, Antoni Fernández Teixidó, va cloure l’acte fent una crida "a un debat seriós que deixi al marge l’excedent d’opinions banals que patim i que permeti donar respostes al futur, recobrant la confiança que ha de permetre l’esperança".