Cloenda d'unes cooperatives escolars amb feliç treball en equip
15 de juny de 2021 a les 8:14Una vintena de cooperatives escolars de sis centres educatius de Cerdanyola (les escoles Carles Buigas, Collserola, Les Fontetes, La Sínia, Serraperera i Xarau) celebraven la cloenda del programa “Cultura emprenedora a l’escola” valorant especialment el treball en equip i les decisions preses en consens com a principals aprenentatges d’una iniciativa que, en els dos últims cursos, els alumnes han hagut d’impulsar en un context atípic de pandèmia i on destaquen que els productes elaborats repartien felicitat. I sempre amb beneficis destinats a ONG’s de la seva elecció.
Pensar els productes, dissenyar-los, elaborar prototips, portar-los al mercat, fer campanyes de marquèting, comunicar... per totes aquestes etapes passen els alumnes de cinquè de primària dels centres centres educatius de Cerdanyola que han creat les cooperatives escolars que han participat al programa 'Cultura emprenedora a l'escola' i que posen a la venda els seus productes, amb destí solidari, en els mercats que s'habiliten per a l’ocasió. L’acte de cloenda es celebrava ahir de forma telemàtica amb participació de cooperativistes de cinquè i de sisè de primària que han dut a terme aquesta iniciativa en els dos últims cursos.
Productes per fer feliç
Treball en equip, decisions preses democràticament amb consens, elaboració integral d’un producte, realització d’una tasca que té com a destí final fer feliç altres persones eren algunes de les lliçons que els joves emprenedors destacaven com apreses durant aquest programa que té com a beneficiaris finals entitats solidàries, ecologistes o relacionades amb la sanitat que els mateixos alumnes trien, també de forma assembleària.
Així, la Creu Roja, Càrites, Aprenem Autisme, Fadam, Fundació Catalònia, Cerdanyola contra els abocadors, Diabetes Catalunya, protectores d’animals com APAC de Granollers o ADAC de Cerdanyola o el Centre de Recuperació d’Animals Marins CRAM eren algunes d’aquestes ONG’s beneficiàries que agraïen la col·laboració, especialment per venir de gent jove que ajuda a construir així un món millor ja sigui ajudant persones en situació de vulnerabilitat, recuperant animals, potenciant la investigació del càncer infantil o millorant la qualitat de vida de persones.
Cloenda telemàtica de les cooperatives escolars 2020-21
Agraïment i suport municipal
Des de l’Ajuntament de Cerdanyola també insistien en la bona feina realitzada pels escolars. L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, remarcava l’actitud positiva davant la pandèmia superant les dificultats i obstacles que ha suposat com un exemple a seguir pel conjunt de la població.
Cordón destaca que la vida és una contínua carrera de treball en equip i que aquest és un dels aprenentatges importants del programa Cultura emprenedora a l’escola on l’alumnat aprofita les capacitats complementàries de cadascú d’ells.
L’alcalde de Cerdanyola destaca la consolidació d’una iniciativa en la que el curs vinent continuarà amb ampliació de les escoles participants. La regidora de Promoció Econòmica, Carme Arché, per la seva banda, remarca que en aquesta iniciativa “els protagonistes són nenes i nens que regalen il·lusió, ganes i empenta” amb el suport d’escoles i família i que les cooperatives escolars fomenten “els valors de la persona per davant del benefici econòmic”. Igualment, el regidor d’Educació, David González, insisteix en l’aprenentatge del treball en equip en una iniciativa en què els escolars demostren talent i habilitats de les que han d’estar orgullosos.