Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Conversa literària i musical a la UAB amb Anari, una de les veus més personals d...
Conversa literària i musical a la UAB amb Anari, una de les veus més personals del País Basc Anari (Foto Galder Izagirre)

Conversa literària i musical a la UAB amb Anari, una de les veus més personals del País Basc

29 de març de 2023 a les 8:22

La cantant i compositora basca Anari presentarà el 13 d’abril, a les 13 h, a la Sala Teatre de la UAB, De cançons i de molsa, una conversa musical i literària en què explicarà el seu camí com a cantautora i escriptora. Durant la sessió, interpretarà algunes de les cançons amb les quals s’ha convertit en una de les grans referents del rock d’autor al País Basc.

Anari, una de les veus més personals del panorama musical i literari del País Basc mantindrà una conversa guiada aquest 13 d'abril a les 13 hores en un acte en què l'artista també cantarà algunes de les seves cançons i parlarà del seu vessant més literari.

El 1997, una desconeguda cantautora guipuscoana, que fins aquell moment havia estat bateria del grup Psych Out, va debutar en solitari amb el seu primer disc Anari, un àlbum que va impressionar al panorama musical basc, a causa de la seva innovadora proposta i de la qualitat literària i lírica de les seves peces musicals en eusquera. La publicació d’aquest primer àlbum homònim va ser el punt de partida d’una carrera musical exitosa de més de 25 anys en la qual ha publicat cinc discos més, Habiak (2000), Zebra (2005), Irla Izan (2009), Zure aurrekari penalak (2015) i Epilogo bat (2016), i ha col·laborat amb altres músics de renom, com ara Mikel Txopeitia, Carlos Osinaga o Xabier Olazabal. 

Al 2018 Anari es va convertir en la primera dona en rebre el premi Adarra, reconeixement atorgat anualment des de 2014 per l'Ajuntament de San Sebastià i Donostia Cultura a la trajectòria artística en l'àmbit de l'Euskal Musika o música basca.

L’artista també destaca per la seva vessant poètica amb la qual també s'ha fet un lloc al panorama literari basc, arran de la publicació de la novel·la ‘Gari eta Goroldiozko’ o del llibre ‘Demoliciones controladas’, que recopila la traducció de les seves lletres. 

L'assistència a aquesta conversa literàrio-musical és gratuït, però limitat a l’aforament de la Sala Teatre de la UAB.  

Aquesta activitat ha estat organitzada juntament amb l’Institut Basc Etxepare, el Centre Cultural de Barcelona Euskal Etxea i el Mínor en Estudis Bascos de la UAB.