Debut amarg a Can Xarau Carla Castro (Núria Puentes)

Debut amarg a Can Xarau

10 de setembre de 2023 a les 11:11

El Cerdanyola CH B no va poder davant el CH Mataró B en la final de la Supercopa de Catalunya (1-3). En un partit marcat per les jugades a bola parada, l'equip verd-i-blanc no va aconseguir trobar-se amb la seva millor versió.

En un inici de temporada 2022/23 marcat per la disputa de la Supercopa de Catalunya, el Cerdanyola CH va demostrar encara símptomes per millorar de cara a l'inici de la OK Liga Iberdrola. Per aquest partit que enfrontava al Cerdanyola campió de la Nacional Catalana i al Mataró, campió de la Copa Generalitat, l'equip vallesà presentava canvis significants respecte a l'any anterior.

Durant els primers minuts les locals gaudirien de poques ocasions per avançar-se en el marcador. El Mataró seria més consistent en atac, creant realment perill contra la porteria defensada per Ainhoa Schmidt. Tot i una targeta blava de Carla Castro als cinc minuts de joc, el filial mataroní errava des del punt de falta directa. Poc després, no perdonaria Olga Juanola des del punt de penal per avançar-se en el marcador i col·locar per davant el seu equip. Tan sols pocs segons després, Nina Almirall aprofitava una errada defensiva per ampliar el marcador amb el 0 a 2. Amb intents de tornar a escurçar diferències, l'equip verd-i-blanc es veuria constantment condicionat per la falta d'efectivitat. A les acaballes del primer temps, la insistència d'Olga Juanola durant gran part de la primera part es veuria recompensada amb el 0 a 3 poc abans de marxar al descans.

En la represa el Cerdanyola canviaria la cara del partit, amb més domini de la bola i generant ocasions de perill sobre la porteria de Vinyet Juncà. Una falta clara de Carla Naranjo seria castigada per l'àrbitre amb targeta blava, però el llançament des del punt de falta directa Gemma Solé no estaria encertada i aturaria Juncà. Seguint amb insistència, en una jugada de Laura Valverde, la jugadora aconseguiria pel primer gol local, posant l'1 a 3 al marcador,. Tot i la reacció cerdanyolenca, l'equip continuaria negat de cara a porteria, Carla Castro fallaria una nova falta directa a les acaballes del partit. Amb una molt bona defensa i sense cometre pràcticament errors en els últims minuts, el Mataró B mantindria el marcador fins al final de l'enfrontament, aconseguint d'aquesta manera proclamar-se vencedor de la final.

Amb aquest resultat, el Mataró aconseguia la Supercopa de Catalunya 2023/23. Tot i la derrota, el Cerdanyola CH B encara té temps per millorar moltes coses quan falten dues setmanes per l'inici de la OK Liga Iberdrola.ç

Fitxa del partit:

Cerdanyola CH B: Ainhoa Schmidt (P), Gemma Solé, Ariadna Carrión ©, Júlia Birbe, Carla Castro, Paula Ferrón, Laura Valverde, Ana Valverde, Sigrid Aparicio i Gore Paredes (P).

CH Mataró B: Vinyet Juncà (P), Nina Almirall, Olga Juanola ©, Guiomar Pardiña, Mar Parés, Ariadna Martínez, Farners Prat, Carla Naranjo, Thais Perez i Queralt Oriol (P).

Gols: 0-1, Olga Juanola (9’); 0-2, Nina Almirall (10’);  0-3, Olga Juanola (22’); 1-3, Laura Valverde (32’).

Àrbitres: David Pedrola i Roger Nadal.