Derrota a Cornellà contra l’Almeda

17 d'octubre de 2022 a les 12:00

El CBF Cerdanyola encaixa la segona derrota consecutiva després de perdre per 50-37 en un partit on el parcial de 17-4 del primer quart va ser demolidor per les verdes.

En la tarda de diumenge, Basket Almeda i CBF Cerdanyola es van veure les cares a Cornellà per afrontar la tercera jornada de Liga Femenina 2 amb la necessitat de refer-se de les seves derrotes de la setmana passada contra Viladecans i Castelló, respectivament. Per part de les verdes, partien amb la baixa de Carla Pérez pel cop que va rebre la setmana passada a Guiera.

El primer quart va ser un autèntic malson per les verdes. Les de Cornellà van sortir amb un ritme molt alt i va agafar a contrapeu a les seves rivals, fet que va provocar que al minut 5 de joc l’equip ja perdés amb un clar 9-0. La sangria no va acabar aquí, ja que una Cristina Pujol inspirada va ampliar més la distància fins a arribar a l’últim minut amb un dolorós 17-0. Dues cistelles de Iona Garcia i Eva Almasque als instants finals van col·locar el 17-4 al final dels primers 10 minuts.

Al segon quart, les vallesanes havien d’intentar aixecar una losa molt gran i, tot i que la defensa va millorar notablement, la part ofensiva continuava sense progresar i no van ser capaces de baixar de la barrera dels 10 punts de diferència en cap moment. L’encert des de la linia de 3 de les del Baix Llobregat va propiciar que s’arribés al descans amb el resultat de 34-19.

A la represa, els problemes en atac de les visitants no milloraven, tot i que el joc combinatiu era millor que en partits anteriors. L’aspecte positiu va ser que Almeda no podia amb la bona defensa de les verdes, però amb un marcador de 40-25 al minut 5 es podien permetre administrar aquesta avantatge. Després d’uns llargs minuts amb el partit aturat degut a que va marxar la llum, el joc es va reprendre però la tònica no va variar. El Cerdanyola es va endur el parcial per 9-10, però amb una desavantatge de 43-29.

L’últim quart va ser molt frustrant per les vallesanes. Cada cop que havia alguna esperança de reduir distàncies, les de Fernando Gordo responien amb un triple demolidor i, sumat a les presses que tenien les rivals i al poc encert des de la linia de 3, van propiciar que a falta de 3 minuts pel final el marcador fos de 46-32. Un quart marcat pel joc defensiu de tots dos equips, cosa que no va evitar que les de Pili Bilbao acabessin perdent per 50-37.

Amb aquest resultat, el CBF Cerdanyola es queda amb un balanç d’1 victòria i 2 derrotes i es col·loca en la dotzena posició de la taula. La propera setmana rebrà al CB Lleida, equip que ara mateix ocupa la quarta posició. Serà dissabte a les sis de la tarda al PEM Guiera.

Fitxa tècnica

Basket Almeda (50): Belén Armengol (7), Cristina Pujol (18), Clara Tapia (0), Anna Grau (10), Paula Carmona (0), Ana Caballero (4), Laia Guardia (0), Carlota Díaz-Guerra (2), Alba Barneda (1), Dana Peris (5), Núria Jurjo (3), Marta Guilera (0).

CBF Cerdanyola (37): Carla Pérez (0), Ruth Allison (0), Claudia Baraut (7), Eva Garcia (5), Eva Almasque (6), Lara Fernández (0), Laia Espin (3), Iona Garcia (2), Clara Díaz (6), Laura Soria (8), Anna Homs (0).

Parcials: 17-4 // 34-19 // 43-29 // 50-37.