Derrota amb polèmica davant la Guineueta

17 d'octubre de 2022 a les 12:08

El Cerdanyola FC continua sense trobar el camí de la victòria i va caure per 1-2 davant la Guineueta en un partit on les rivals van ser superiors bona part del matx, tot i que algunes decisions arbitrals van condicionar el marcador final, com un penal no assenyalat favorable a les verdes al temps afegit.

Després de tres jornades sense guanyar, el Cerdanyola FC tornava a la Bòbila amb l’objectiu de retrobar-se amb la victòria. Per assolir-ho havia de vèncer a l’EE Guineueta, un equip recent pujat de categoria i que venia amb linia ascendent després de guanyar els últims dos partits de lliga contra Martinenc i Pontenc.

En els primers instants de l’encontre es va veure a un Cerdanyola incapaç d’arribar a l’àrea rival, degut a la poca imprecisió des del mig camp i la bona defensa de les barcelonines. No va ser fins al minut 20 que es va poder veure l’arribada més perillosa de les locals, quan Desi Zambrano va aprofitar que Cristina Arjo estava avançada per intentar sorprendre-la amb un xut des de mig camp. En la jugada prèvia, però, les verdes es van endur el primer ensurt quan Linda Victoria va estavellar una pilota al travesser. Després de molt insistir, el gol visitant va arribar al minut 32 amb un xut des de fora l’àrea d’Evita, que es va col·lar per l’escaire. Una jugada que no va estar exempta de polèmica, ja que el servei de banda previ es va posar en joc de manera defectuosa. Era el 0-1 i les verdes van tenir una defallida anímica, fet que va aprofitar la Guineueta per fer més mal. Al minut 43, Laia Soler va estar apunt de fer el segon gol de les visitants, però quan la pilota estava apunt d’entrar, va aparèixer Míriam Tévar per treure-la sobre la linia. Amb el 0-1, es va arribar al descans.

A la represa, les verdes van sortir amb una marxa més, en busca del gol de l’empat i ja en la primera jugada del segon temps, Andrea Granados va tenir la primera ocasió, però el seu xut va marxar per sobre el travesser. En els següents minuts, el partit va augmentar la seva intensitat, en part per les múltiples protestes cap a l’àrbitre per decisions mal preses, fet que va provocar que al minut 67 Quique Casaña, el preparador físic del Cerdanyola, fos expulsat. Per part de les visitants, van protestar també un gol anul·lat per fora de joc de Linda Victoria al minut 72, sent amonestat Aaron Moreno al demanar explicacions a l’àrbitre. I amb tot aquest enrenou, va arribar el gol de l’empat de les verdes, quan Judit Forné va batre a Cristina Arjo aprofitant una bona passada de Mònica Brañas al 74. Aquest gol va engrescar a les vallesanes, que en el minut 83 haguessin pogut fer el segon si Carla Collado hagués aconseguit marcar amb un xut des del còrner. Malauradament, els ànims van decaure quan de nou Evita va avançar a la Guineueta al minut 86, amb una vaselina impossible per Dèlia. La última jugada del partit va ser molt polèmica, ja que Eunmi Jang va tocar la pilota amb les mans dins l’àrea i l’àrbitre no va xiular penal. No va donar temps per més i el les verdes no van poder evitar la derrota per 1-2.

Amb aquest resultat, el Cerdanyola FC continua en la vuitena posició amb 4 punts a la taula. La propera setmana afrontarà un duel complicadíssim davant el líder, la UE Porqueres. Serà el proper diumenge a les cinc de la tarda al Municipal de les Miànigues.

Cerdanyola FC (1): Dèlia Zambrano; Andrea Granados (Mireia Casacuberta 81’), Eybis Medina, Andrea Blazquez, Maria Urpina (Andrea Bárbero 76’), Júlia Vegué; Claudia Lázaro (Carla Collado 76’), Míriam Tévar (Nuria Ortega 60’), Judit Forné, Mònica Brañas; Desirée Zambrano.

EE Guineueta (2): Cristina Arjo; Ainhoa Moreno (Eunmi Jang 46’), Anna Fuster, Ximel Blade, Daniela Arbiol; Carla Sagré, Emma Dahlman (Mariah Fredericks 76’), Laia Soler (Aroa Martínez 46’), Caroline Pimentel; Linda Victoria, Eva Díez.

Gols: 0-1 Eva Díez (32’), 1-1 Judit Forné (74’), 1-2 Eva Díez (85’)

Amonestacions: Raül Raposo (40’), Ricardo Beltran (fisioterapeuta) (40’), Eybis Medina (40’), Mònica Brañas (49’), David Vázquez (entrenador de porteres) (67’) i vermella directa a Enrique Casaña (preparador físic) (67’), pel Cerdanyola FC, i Aaron Moreno per l’EE Guineueta.