Derrota dura i inesperada

4 d'abril de 2022 a les 13:16

Les de Toni Pascual, tot i ser superiors al seu rival gran part del partit, van caure per 2-4 davant el CE Llerona en la segona jornada de la fase de permanència. Quatre gols visitants en els primers 30 minuts de joc van ser suficients per elles per endur-se la victòria i deixar contra les cordes a les verdes.

Després d’empatar a 1 contra l’Andorra la setmana passada, el Cerdanyola FC encarava la jornada 2 amb la necessitat de guanyar al CE Llerona, equip que ja coneix de la fase regular i que en els dos duels que s’hi van jugar van acabar en favor de les verdes (3-0 i 1-4). A més, també necessitava els 3 punts de forma urgent després de començar la fase de permanència amb derrota contundent contra el CF Pallejà (7-1).

El partit va començar amb el Cerdanyola dominant i arribant a l’àrea rival de forma constant, sobretot a pilota aturada. Però la cosa es va començar a torcer a partir del minut 10, quan el Llerona es va avançar en el marcador aprofitant una pèrdua d’Eileen Garcia en zona perillosa, fet que va aprofitar Witny Garcia per marcar a plaer el 0-1. Set minuts més tard, van anotar el segon gol, obra de Xènia Miralles després de rematar en boca de gol una passada de la mort d’Aina López i, dos minuts més tard, la mateixa Miralles va fer el 0-3 mitjançant una contra letal de les blaves. En 20 minuts, el resultat era tan dolorós com inesperat, ja que el Llerona havia aprofitat les tres úniques arribades a l’area rival en tot el partit. Les verdes buscaven de forma desesperada ficar-se en el matx, sobretot amb xuts llunyans de jugadores com Claudia Lázaro. Al minut 30, les del Vallès Oriental seguirien fent sang amb les seves contres i, en aquesta ocasió, va ser Witny Garcia l’autora del 0-4 amb un xut creuat per sota les cames d’Eileen Garcia. Aquest resultat a la primera mitja hora de joc va deixar KO a les locals, que no trobaven la forma de revertir la situació. Però de manera sorprenent, van marcar l’1-4 mitjançant una centrada enverinada de Mariam Sarhani, que es va colar per l’escaire de la porteria defensada per Mar Cot al minut 37. Amb aquest resultat, es va arribar al descans.

A la represa, Toni Pascual va donar entrada a Núria Ortega en el lloc de Júlia Llanet i aquest moviment de banqueta va sorgir efecte al minut 47, quan una internada a l’àrea de la capitana va acabar amb un xut seu dins la xarxa, suposant així el 2-4 amb tota una segona part per endavant. En aquest periode, les de Joan Garcia es van dedicar a mantenir el resultat tancant-se al darrere. Qui dominava amb claredat era el conjunt local, assetjant continuament la porteria rival. En diverses ocasions, Núria Ortega va posar a prova i obligar a treure mans de molt mèrit a Mar Cot, destacant la del minut 73, on li va guanyar un mà a mà a la davantera del Cerdanyola quan la Bòbila ja cantava el 3-4. Als instants finals, un Llerona ben replegat i aprofitant qualsevol rampa d’una jugadora seva per perdre temps, va frenar en sec a les del Vallès Occidental, que no van ser capaces de generar més perill i no van poder marcar més gols, raó per la qual el partit va acabar 2-4 favorable a les del Vallès Oriental, que sumen així la primera victòria en aquesta fase de permanència.

Amb aquest resultat, el Cerdanyola FC es situa en la tercera posició amb 1 punt, els mateixos que l’Andorra (equip que ara mateix ocupa la última posició). La setmana que ve visitarà el ZEM Fernando Muñoz Carrasco per enfrontar-se al CF Pallejà, líder del grup amb 6 punts. Serà diumenge a dos quarts de sis de la tarda.

Fitxa tècnica:

Cerdanyola FC (2): Eileen Garcia; Eybis Medina (Andrea Granados 71’), Núria Rivas, Andrea Blázquez, Itziar López; Claudia Lázaro (Carmen Yera 87’), Júlia Llanet (Núria Ortega 46’), Carla López; Mònica Brañas, Mariam Sarhani, Noemí Poyato.

CE Llerona (4): Mar Cot; Mireia Boix, Tania Yeste, Maria Sánchez, Aina López; Xènia Miralles, Paula Aguilera (Isona Esteve 62’), Paula Llorente; Mònica Galisteo (Irene Baño 70’), Nuria Serra, Witny Garcia.

Gols: 0-1 Witny Garcia (10’), 0-2 Xènia Miralles (17’), 0-3 Xènia Miralles (19’), 0-4 Witny Garcia (30’), 1-4 Mariam Sarhani (37’), 2-4 Núria Ortega (47’).

Amonestacions: Toni Pascual (79’) pel Cerdanyola FC i cap pel CE Llerona.