Derrota inesperada a Vilanova i La Geltrú Foto: Núria Puentes.

Derrota inesperada a Vilanova i La Geltrú

29 d'octubre de 2023 a les 19:09

El CBF Cerdanyola cau per 63-53 contra el Samà Vilanova en un partit on partien amb el paper de favorites, però que es van veure superades per les del Garraf, que en tot moment van tenir el matx sota control i no van donar cap opció de victòria a les verdes.

El CBF Cerdanyola visitava per primer cop Vilanova i La Geltrú per enfrontar-se a un dels recentment ascendits de la categoria: el Samà Vilanova. Tot i tenir la condició de favorites, les verdes no es volien confiar davant d'un rival que ha començat la lliga amb números molt negatius (1 victòria i 4 derrotes). A més, era el primer cop que es veien les cares vallesanes i garrafenques, per tant, la desconeixença de l'oponent era un hàndicap per l'Albert Roig.

Des de l'inici del partit, les granes van portar la iniciativa del joc i van marcar un ritme al qual les verdes no van saber arribar. En els primers 5 minuts, el marcador reflectia un 10-3 a favor de les locals i des d'aquell moment van anar a remolc del rival tot l'encontre. Durant aquests minuts inicials, el matx va estar marcat per la igualtat i al final del primer quart van aconseguir remuntar el marcador (16-18), però en el segon quart els errors de les verdes continuaven patents, sobretot en defensa, i això ho va aprofitar el Vilanova per obrir una petita escletxa quan faltaven 5 minuts pel descans (28-22). En aquest tram final del primer temps, les vallesanes van tenir una bona embranzida final, fet que els va permetre empatar el partit al descans (29-29).

A la represa, tots dos equips van mantenir el nivell de joc que a l'inici del matx, però va haver-hi un tram important del tercer quart que les verdes van tenir més control i, a falta de 3 minuts pel final del període, el marcador era favorable a les verdes (36-40). Però no van saber trencar el partit en favor seu i es van mostrar molt erràtiques en el tir exterior i van estar toves en defensa, raó per la qual un Vilanova amb Gemma Miró i Vinyet Garcia inspirades va arribar a l'últim quart al capdavant del lluminós (42-40). Els últims 10 minuts van destacar per la frustració constant que tenien les visitants a l'hora d'intentar la remuntada. El poc encert de les d'Albert Roig i el gran moment de forma de les locals van propiciar que les granes s'escapessin definitivament, assolint la màxima diferència del partit a falta de 2 minuts pel final (57-45). L'única cosa que van poder fer les verdes és reduir la distància en l'últim minut, però no van evitar perdre per 63-53 en el que ha estat, per ara, el pitjor partit de les vallesanes aquesta temporada.

Amb aquest resultat, el CBF Cerdanyola es manté a la part alta de la taula amb un balanç de 4 victòries i 2 derrotes i ocupant la quarta posició. La setmana vinent rebran l'exigent visita del CEJ Hospitalet. Un dels equips punters de la categoria. Serà dissabte a tres quarts de sis de la tarda.

Fitxa tècnica

Samà Vilanova (63): Laura Mateos (6), Gemma Miró (7), Anna Palacios (0), Mireia Creixell (9), Marina Pérez (9), Elena Megias (8), Júlia Bartlet (4), Xènia Rodríguez (2), Marta Font (0), Laia Torres (3), Vinyet Garcia (15).

CBF Cerdanyola (53): Eva Garcia (4), Alba Lago (11), Esther Murat (13), Mar Garcia (4), Judith Romera (3), Maria Cabello (4), Laia Turu (0), Paula Moreno (0), Esther Cortés (5), Martina Galmés (0), Anna Homs (7), Sara Forés (2).

Parcials: 16-18 // 29-29 // 42-40 // 63-53.