Derrota inesperada contra el CB Balaguer

1 de març de 2022 a les 10:53

Les de Pili Bilbao van caure per 56-59 davant el CB Balaguer de manera sorprenent, ja que les rivals van arribar a Guiera molt castigades per les baixes. Un mal tercer quart va ser clau per a que les verdes encaixessin la segona derrota de la temporada i la primera a casa en el curs present, totes dues van ser contra el conjunt Balaguerí.

El  CBF Cerdanyola va recuperar el partit pendent contra el CB Balaguer, aplaçat el passat 16 de gener per positius COVID a la plantilla blaugrana. Les de La Noguera tenen l’honor de ser l’únic equip que ha estat capaç de vèncer a les verdes aquesta temporada. Va ser el passat 9 d’octubre a terres balaguerines, on es van imposar les de Joan Josep Ruiz per 68-65. Pel partit d’ahir, la realitat de tots dos equips era una altra. Les locals, ja classificades per la lligueta de campions, l’afrontaven sense pressió, situació molt diferent de les visitants, que necessitaven guanyar per escalar posicions a la taula de cara a la fase de permanència. A priori, el matx donava com a favorit al Cerdanyola, ja que venia amb la moral pels núvols i amb tota la plantilla disponible, cosa que no tenia Balaguer, ja que, per motius diversos, només va poder viatjar a Guiera amb sis jugadores.

El partit va començar amb molta igualtat en el marcador, on les vallesanes mantenien petites aventatges en els primers 3 minuts de joc (5-4), agafant-se als punts de Ruth Allison i Ana Alonso. Les visitants no li van perdre la cara al matx, tot i estar molt limitades, jugadores com Anabel Tico es van col·locar l’equip a les esquenes i van aconseguir avançar-se en el lluminós a falta de 3 minuts pel final del primer quart(10-13). Als últims 2 minuts, les locals van assolir un parcial de 7-0 que els va permetre acabar els primers 10 minuts de joc amb el marcador de 17-13.

Al segon quart, les coses no podien començar millor per les cerdanyolenques, ja que van assolir una avantatge de 6 punts en els primers 3 minuts de joc, gràcies al bon encert des de la linia de 3 de Ruth Allison (23-17). No obstant això, les visitants van empatar de nou a falta de 4 minuts pel descans, gràcies a jugadores com Cristina Andrés, que amb els seus punts va col·locar el 26-26 momentani. Els darrers instants del quart van ser anades i vingudes entre tots dos conjunts, repartint-se sistemàticament les avantatges en el lluminós. Qui va desequilibrar la balança va ser Ruth Alisson amb un triple als últims segons, fet que va provocar que s’arribés al descans amb el marcador de 37-34.

A la represa, el ritme anotador va baixar molt, sobretot per les locals. Els primers 2 minuts de joc l’avantatge de 3 punts es va mantenir pel Cerdanyola (41-38), però durant els següent minuts tots dos conjunts es van mostrar molt erràtics en el llençament a cistella, però en els últims 4 minuts del tercer quart, les visitants li van donar la volta a la situació, empatant de nou el partit amb el resultat de 43-43. En el darrer minut, el Balaguer va assolir un parcial de 0-8 que li va permetre encarar els últims 10 minuts amb una aventatge de 6 punts (45-51).

A l’últim quart, les blaugranes van seguir augmentant la diferència en els primers 2 minuts, arribant a guanyar de 9 (45-54). En aquest moment, les verdes van fer esforços per retallar diferències en el temps que quedava, agafant-se als punts d’Ana Alonso, però les de Joan Josep Ruiz van estar molt sòlides en defensa i, quan més estrenyien les locals, responien amb cistelles de tres que els permetia adquirir una avantatge còmoda. A falta de 3 minuts pel final, el marcador era de 49-57 i eren moments de màxima tensió per les locals, que provaven des de la linia de 3 ficar-se en el partit. Ho van aconseguir gràcies a un triple de Lorena Del Moral a falta de 2 minuts, col·locant el 54-57 en el lluminós. Aquesta diferència es va mantenir en els darrers segons, gràcies a una bona defensa visitant, tot i que el Cerdanyola va tenir la pròrroga en un últim llençament de 3 d’Ana Alonso, però no va entrar i d’aquesta forma, les verdes van perdre el partit per 56-59, sent la segona derrota de la temporada i la primera a casa.

Aquest dissabte a tres quarts de sis de la tarda, el CBF Cerdanyola tancarà la primera fase visitant el Pavelló del Carrer Girona de Granollers per enfrontar-se al Club Bàsquet Granollers.

CBF Cerdanyola (56): Carla Pérez (0), Ruth Allison (14), Eva Almasque (6), Lara Fernández (2), Laia Espin (6), Anna Iglesias (1), Iona Garcia (2), Mar Moreno (2), Elena Murcia (5), Ana Alonso (12), Lorena Del Moral (6).

CB Balaguer (59): Anabel Tico (5), Clara Paniagua (16), Júlia Pla (13), Elisabet Tella (9), Judit Tella (4), Cristina Andrés (12).

Parcials: 17-13 // 37-34 // 45-51 // 56-59.