Deu empreses del PTV reben suport del Ministeri d'Indústria
6 de juny de 2007 a les 0:00Els 10 projectes que el Parc Tecnològic del Vallès (PTV) ha presentat al Programa CEIPAR del Ministeri d’Indústria han estat aprovats, essent l'únic parc tecnològic català que ha rebut el suport per a totes les empreses que s’han presentat a la iniciativa. Cada una d’aquestes deu empreses rebrà entre 18.000 i 34.000 euros a fons perdut.
El Programa CEIPAR, dependent del Ministeri d’Indústria i regulat en el marc del Programa Profit, vol afavorir la creació d’empreses innovadores de base tecnològica amb potencial de creixement ubicades a parcs científics i tecnològics. Francesc Martos, Director General del PTV, es mostrava molt satisfet pels ajuts que rebran les empreses ubicades a Cerdanyola. Unes empreses dedicades a diversos àmbits de recerca, "veritable reflex de la diversificació d’activitats que viuen els parcs tecnològics" i en la que el complex de la nostra ciutat ha estat pioner. Tot i que els ajuts són a fons perdut, es fa un acurat seguiment de com s’apliquen els recursos en el desenvolupament dels projectes presentats i quins resultats pràctics se’n deriven.
Martos assegura que el PTV és "un parc de referència a l'Estat", tenint un tracte preferent a l’hora d’obtenir crèdits concedits pel Ministeri d’indústria i comptant amb programes de suport tecnològic i d’entitats vinculades, com l'Escola d’Organització Industrial o l’Escola de Negocis. Les empreses de noves tecnologies del PTV desenvolupen projectes de recerca que després tenen aplicacions pràctiques en camps tan importants com el medi ambient o la mobilitat, cas de BiciTronic, una de les deu que ha obtingut ajut del Ministeri.
Francesc Martos insisteix en reclamar més espai per al creixement del Parc, que formarà part, junt al sincrotró, el Parc de la Ciència i la UAB, de la zona de desenvolupament i recerca més potent de Catalunya. Prova del seu pes al país, el PTV organitza, del 2 al 4 de juliol, el Congrés Mundial de Parcs Científics i Tecnològics. El principal tema del Congrés serà analitzar el paper que juguen les noves tecnologies en la creació i manteniment de llocs de treballs de qualitat. Francesc Martos anunciava que després del tancament de Celestica el 2005, "el PTV ha anat recuperant en poc més d’un any llocs de treball, una tendència que ha de continuar els propers anys".
En la convocatòria de l'any 2007, el Ministeri d'Indústria ha aprovat 22 dels 26 projectes presentats pel conjunt dels parcs científics i tecnològic d'arreu de l'Estat. El Parc Tecnològic del Vallès és l'únic parc científic i tecnològic de Catalunya que ha aconseguit el suport per al 100 percent de les companyies presentades a la convocatòria d'ajuts. A més, el mateix PTV també rebrà ajuts per continuar amb les seves tasques de promoció de noves empreses de base tecnològica.
Empreses de sectors molt diversos
Les empreses que han rebut ajuts són AB-Biotics (Producció industrial de microorganismes fermentadors amb aplicacions en la producció de formatges, embotits crus i curats), Betilo Construcciones Sostenibles (Consultoria, enginyeria i constructora especialitzada en sistemes d’aprofitament d’energia solar), BiciTronic (R+D+I aplicat a les bicicletes urbanes), EasyHeart (Desenvolupament, fabricació i comercialització de sistemes per a la detecció de freqüència cardíaca mitjançant sensors magnètics, sense contacte físic), Hexascreen (Disseny, producció i comercialització d’equips per a la realització d’assajos amb monitorització d’activitats físiques, químiques i biològiques), ImprimaOnLine (Portal d’Internet que ofereix serveis d’impressió digital), Industrial Dilectric Heating (Desenvolupament de nous processos d’escalfament per radiofreqüència), Miniera (Desenvolupament de plataformes de software per a la gestió de la “Vigilància Tecnològica i la Intel.ligència Competitiva” a les empreses), Sepmag Tecnologies (Desenvolupament, fabricació i comercialització de sistemes de separació magnètica per a la indústria biotecnològica) i Sol3G (Consultoria, investigació, desenvolupament i fabricació de sistemes solars de tercera generació).