Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Dia Mundial de l’Activitat Física amb el lema ‘Cada pas compta’
Dia Mundial de l’Activitat Física amb el lema ‘Cada pas compta’

Dia Mundial de l’Activitat Física amb el lema ‘Cada pas compta’

6 d'abril de 2021 a les 8:06

La Generalitat engega la campanya del Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF), una celebració que té lloc a tot el món cada 6 d’abril, amb el lema ‘Cada pas compta’.

Malgrat les restriccions obligades pels efectes de la pandèmia, els objectius del DMAF 2021 continuen sent els mateixos: promoure l'activitat física com a eina de salut i benestar, i estendre els efectes beneficiosos d’aquesta pràctica enfront del sedentarisme, un dels principals factors de risc de mort als països occidentals.

La Generalitat encoratja la població a fer extensiu el lema Cada pas compta i dur a terme accions individuals o en grup bombolla en el marc del DMAF del 6 d’abril al 4 de maig. Activitats com caminar, anar en bicicleta, utilitzar les escales, nedar, ballar, marxa nòrdica, etc, són algunes de les opcions proposades a petits i grans per tal que després les registrin en el web específic, tot indicant el sumatori de minuts o quilòmetres acumulats en una setmana, i en facin difusió publicant-ne fotos o vídeos a les xarxes socials amb les etiquetes #gentactiva, #DMAF2021 i #CadaPasCompta.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana acumular un mínim de 150-300 minuts d’activitat física d’intensitat moderada a la setmana en persones adultes i gent gran; acumular un mínim de 60 minuts d’activitat física d’intensitat moderada - vigorosa cada dia en infants i adolescents, i limitar el temps destinat a activitats sedentàries.

El sedentarisme és un dels principals factors de risc de mort a nivell mundial, amb més de 3.000 morts a l’any estimades a Catalunya. Les persones sedentàries tenen d’un 20% a un 30% més de risc de mort en comparació amb persones actives, i mantenir un estil de vida actiu ajuda a no patir malalties cròniques com les cardiovasculars, el càncer o la diabetis, o disminuir-ne els efectes. Segons l’OMS, la despesa sanitària anual d’una persona sedentària és de 150-300 euros superior a la d’una persona activa.