Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Dr. Manel Cervantes: “no estem fantàstics, però estem molt millor”
Dr. Manel Cervantes: “no estem fantàstics, però estem molt millor”

Dr. Manel Cervantes: “no estem fantàstics, però estem molt millor”

14 de febrer de 2022 a les 13:13

El president del Comitè d’Infeccions del Parc Taulí, Manel Cervantes, apunta una millora progressiva de la situació a l’hospital de Sabadell amb expectatives positives i subratlla que la principal preocupació actual ha de ser les persones que tenen patologies prèvies i que es consideren vulnerables.

En el moment de fer aquestes valoracions, l’hospital del Parc Taulí presenta 145 pacients ingressats amb Covid-19, dels quals 22 es troben a UCI/Semicrítics. El doctor Cervantes explica que això constata una millora progressiva de la situació però que a l’hospital es nota “a poc a poc”. El president del Comitè d’Infeccions de l’hospital que atén la zona de Cerdanyola indica que aquesta millora encara trigarà un parell de setmanes en què tingui una important efecte al Taulí.

Manel Cervantes manifesta que si que està  pujant l’edat mitjana de les persones ingressades, “amb molta gent gran, fins i tot de residència, no molt greus però que motiven hospitalitzacions”. On si que el doctor Cervantes constata una reducció d’ingressos és a la UCI on fa un mes es va arribar a tenir 40 pacients i ara hi ha una vintena de persones ingressades.

A més, el doctor Cervantes subratlla que molts pacients tenen la Covid, “però el motiu fonamental d’ingrés és una altra patologia” i conclou: “no estem fantàstics però estem molt millor”.

Si el virus fos tan agressiu com al març de 2020 seria una catàstrofe

Cervantes creu que el relaxament de les mesures anticovid el motiva el fet que, tot i que el virus segueixi circulant i que cada setmana això suposi 10.000 contagis, la vacunació i que el virus no és tan agressiu com era a l’inici de la pandèmia fan que aquesta alta xifra de contagis “no sigui una catàstrofe”.

El doctor Cervantes creu que el relaxament de mesures es mantindrà i apunta, de fet, que hi ha països, cm Suècia o Dinamarca, on s’han tret totes de cop i tracten el de la Covid com qualsevol altre virus respiratori.

El president del Comitè d’Infeccions del Parc Taulí manifesta que la pandèmia “no s’ha acabat”, però creu que el que cal ara és tenir especial atenció amb la gent més vulnerable, no a la població en general.

En relació a aquest relaxament de mesures, el doctor Cervantes apunta que és possible que la mascareta tingui els dies comptats a l’interior, però apunta que “ jo no me la trauré sigui obligatòria o no, si estic a l’interior en un lloc amb molta gent i poc ventilat”. Cervantes manifesta que si a l’hivern “no torna una epidèmia com la que hem tingut, potser me la trauré”, però creu que “ara és un senyal de prudència que no està de més”.

El doctor Cervantes creu que efectes secundaris a la vacuna com la miocarditis són “una reacció extremadament infreqüent”, però creu que les vacunacions extra, de record, només es posaran a partir d’ara a la gent vulnerable. Cervantes afegeix que “aquesta tercera dosi segurament és l’última que posem a l’engròs.”

Pel que fa al nou tractament antiviral Covid de Pfizer que s’ha aprovat, Cervantes manifesta que “aquests medicaments tenen l’avantatge que han demostrat la seva utilitat perquè redueixen el risc d’ingrès i de mortalitat”, però creu que s’ha de seleccionar “a qui li donem perquè si li administressin a milions de persones potser apareixerien més efectes secundaris dels avantatges demostrats fins ara”. El doctor Cervantes indica que no seran necessaris per a tota la població, però “seran molt útils per a les persones amb patologies prèvies com limfomes, transplantaments, immunosupressió...”