Dues alumnes de l'Institut Banús llencen una campanya per sensibilitzar sobre el llenguatge inclusiu
28 de novembre de 2022 a les 12:21Dues alumnes de 2n de batxillerat humanístic de l’Institut Banús, Martina Delgado i Mercè Soley han posat en marxa una campanya a les xarxes socials i web del seu centre sobre el llenguatge inclusiu. L’objectiu és aconseguir uns 500 likes i retweets i uns 100 comentaris en un màxim de dues setmanes per sensibilitzar sobre la discriminació masclista i sexista a partir de la llengua quotidiana.
Dues alumnes de 2n de batxillerat humanístic de l’Institut Banús, Martina Delgado i Mercè Soley han posat en marxa una campanya a les xarxes socials i web del seu centre sobre el llenguatge inclusiu. L’objectiu és aconseguir uns 500 likes i retweets i uns 100 comentaris en un màxim de dues setmanes per sensibilitzar sobre la discriminació masclista i sexista a partir de la llengua quotidiana.
Les alumnes estan realitzant el Treball de Recerca sobre aquest tema que van escollir amb diverses finalitats però sobretot per analitzar la rebuda de la població, incidir en la seva resposta i lluitar contra les desigualtats i el masclisme en l’àmbit lingüístic. Així doncs, han elaborat una campanya envers aquesta qüestió, explicant el problema de la desigualtat social i lingüística actual i la que creuen que pot ser una possible solució. Consta d’un tríptic i d’una falca radiofònica on es mostren també les diferents maneres de fer servir el llenguatge inclusiu i l’aplicació al dia a dia.
El llenguatge inclusiu és un tipus de llenguatge no sexista que busca incloure i representar a totes les persones que conformen la nostre societat, que és cada cop més diversa. El seu principal objectiu és eradicar la discriminació masclista i sexista a partir de la llengua quotidiana.
Delgado i Soley han publicat aquesta campanya tant a les xarxes socials (Twitter i Instagram) del seu institut (@institutbanus) com a la seva pàgina web (http://www.ibanus.cat/) amb la fi d’aconseguir uns 500 likes i retweets i uns 100 comentaris en un màxim de dues setmanes i conviden la població a compartir amb elles la seva opinió mitjançant likes, retweets i comentaris a les publicacions.