El Carnaval regna en una agenda on també destaca el Cicle de Música de Cambra
16 de febrer de 2023 a les 13:35La celebració del Carnaval, l’inici del Cicle de Música de Cambra amb Sergi Estella, les activitats impulsades pels Museus d’Art i d’Història i la presència del circ Smile a Cerdanyola marquen l’agenda cultural del cap de setmana.
El Carnaval als mercats -la tarda de divendres 17 a Serraperera i el matí de dissabte 18 a Les Fontetes- amb concursos a les dues llotges comercials obrirà les activitats del Carnaval 2023 a Cerdanyola que arribarà al punt culminant amb l’esclat d’imaginació de la Rua de dissabte a la tarda -17 hores- fins arribar al Parc del Turonet on el grup de versions Hey Pachucos posarà música al ball de les disfresses i el veredicte del concurs de Carnaval a partir de les 20.30 hores.
Sergi Estella
La música també serà protagonista del diumenge amb el rubinenc Sergi Estella obrint el XII Cicle de Música de Cambra a les 12 hores -entrada lliure fins al límit de l'aforament-, al Museu d’Art de Cerdanyola, oferint un repertori d’arrels blues i de folk americà interpretat amb estrambòtics instruments fabricats a mà per ell mateix.
Sergi Estella és prou conegut a Cerdanyola per les seves actuacions al Festival Internacional Blues de Cerdanyola, ja sigui amb el duet Solà & Estella o en solitari. Ara arriba en el format íntim que proposa el Cicle de Música de Cambra, ideal per desplegar tot el seu encant com home orquestra i narrador d’històries armat amb un extravagant arsenal d’instruments fabricats amb objectes casolans.
Circ Smile
El circ Smile continua amb la carpa desplegada al parc Xarau i allà aquest cap de setmana i el següent -amb sessions divendres i dissabte tarda i diumenge matí i tarda- presenta l’ espectacle Gaudirem, on es combinen les arrels del circ tradicional amb les noves tendències escèniques d’aquesta art.
La parella d’acròbates sobre patins formada pels germans Holler i Kimberly Zavatta; l’espectacle de cintes aèries amb què la mateixa Kimberly acaba de guanyar el tercer premi del prestigiós Festival de Circ de Montecarlo; la malabarista txeca Helena Polach; el funambulista amb foc Nicol Nicols -d’una nissaga circenca grega-; el ventríloc italià Kenneth Huesca; l’acròbata aèria Carmen Ribas; l’humor visual i innovador de Michael Papadopoulo Olivares o el pallasso Miqui Clown formen part de l’espectacle. Entrades a la venda al seu web.
Museus, història i art
El Museu d’Història de Cerdanyola organitza dues activitats ben diferents aquest diumenge 19 de febrer. D’una banda, una de les joies patrimonials del territori, l'església de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes, obre les seves portes com tercer diumenge de cada mes de 10 a 14h.
D’una altra banda, al Museu de ca n’Oliver es fa una activitat creativa adreçada a tots els públics que inclou la possibilitat de veure la interpretació personal que diversos artistes locals faran de l'art rupestre, des de la preparació dels materials i colors fins a l'acte de pintar. També es farà un taller de creació de collarets prehistòrics adreçat a públic familiar i infants majors de 5 anys. En acabar l'activitat es farà una visita guiada a l'exposició "Art Primer".
Les activitats començaran a les 11:30h i es desenvoluparan ininterrompudament fins a les 13:30h. Són gratuïtes i estan concebudes per a tota mena de públic a partir de 5 anys.
Pel que fa al Museu d’Art de Cerdanyola, s’ofereix, a les 12 hores, una visita guiada a l'exposició 'Beaumont: Història d'una caixa' a càrrec de la Marutxi Beaumont, artista que va formar part de l’Estudi Beaumont i filla de l’Ángel Beaumont. Amb ella es descobriran més detalls de l’exposició en record del 100 aniversari del naixement de l’il·lustrador Àngel Beaumont, que presenta el procés de donació d'un llegat fonamental per la història del còmic a Catalunya, en forma de més de 50 caixes.
A l'Estudi es van adaptar multitud de còmics, sobretot japonesos, publicats entre els 60 i els 90 al nostre país. Noms populars com Mazinger Z, Heidi o Capitán Trueno conformen un patrimoni documental que es presenta en aquesta exposició.
Collserola
El Centre d’Educació Ambiental del Parc de Collserola, a Can Coll, ofereix aquest diumenge dues activitats. D’una banda, com cada diumenge, la possibilitat de contemplar els ocells més comuns dels nostres boscos, camps i jardins des d’una zona d’observació privilegiada: la feixa dels ocells.
L’antiga feixa de conreu de la masia esdevé lloc privilegiat per aprendre a observar, detectar espècies diferents, començar a identificar-les, adonar-se de les maneres de fer dels ocells a l’hora d’alimentar-se, veure interaccions entre individus i, subratllen des de Parc, “gaudir de la proximitat vital d’aquests companys dels nostres paisatges”.
D’una altra banda, i un cop realitzades obres de millora de les instal·lacions, la granja de Can Coll ha tornat a obrir les portes i es pot coneixer els espais interiors de la granja i visitar l'aula rural, la zona de la incubadora, els tancats dels conills i la basa dels ànecs. També es pot passejar pels corrals i veure la somera, la vaca i les truges així com el tancat de l'aviram.
Hi ha dos torns per fer la visita un a les 11h i l'altre a les 12:30h.