El CB Cerdanyola posa rumb a la següent fase Foto: Aleix Massot

El CB Cerdanyola posa rumb a la següent fase

14 de maig de 2023 a les 17:45

El conjunt de Jordi Cornellà venç per 74 a 59 al Basket Almeda i consolida la segona plaça del grup que li permet assegurar la classificació per la post-temporada gràcies a l’encert d’Alejandro Rodríguez amb 22 punts

En el partit d’aquesta jornada 25 del grup 3 de Copa Catalunya, el Cerdanyola volia tornar al camí de la victòria després de la desfeta a domicili contra el Ripollet, que va provocar que perdés la primera plaça del grup després de moltes jornades. Si el Cerdanyola guanyava davant el Basket Almeda, un equip que anava desè a la classificació abans de començar el partit, assegurava la presència a la següent fase, al tenir el bàsquet average guanyat del tercer i quart classificat, que eren el Barberà, i la UESC. Això sí, els verds haurien de guanyar una setmana més, amb dues baixes molt importants per l’equip: Àngel García i Pol Monés.

El primer quart, el Cerdanyola va començar una mica titubejant, segurament pels nervis i sabent de la importància del partit, i jugava al ritme que volia l’equip visitant; joc molt lent, pausat i defensiu. Els primers deu minuts van acabar amb el resultat de 16 a 21 al marcador.

En el segon període, tot i que el Cerdanyola va reaccionar una mica en defensa, en atac no s’acabava de sentir còmode i el seu joc no fluïa com té acostumada a la seva afició al Guiera, i només Carlos López, que va acabar el partit amb 18 punts, i l’Alejandro Rodríguez amb 22 punts, van mantenir l’equip a cinc punts de diferència al descans amb resultat de 32 a 37.

Però en el tercer quart, l’equip es va posar les piles sobretot ofensivament on la pilota va rodat millor i es va trobar al jugador en l’atac amb la millor opció per anotar que va fer, que en aquest període, fes un parcial de 20 a 7, on també la defensa va millorar, i jugadors rivals diferencials com Víctor Fernández, que va anotar amb 16 punts, i Daniel Guillén amb 8, la cistella se’ls hi va fer molt petita i els tirs no els hi van entraven.

Finalment, l’últim període va seguir la mateixa dinàmica que el tercer, i Cerdanyola es va emportar la victòria número vint de la temporada.

Fitxa tècnica:

CB Cerdanyola: Gómez (9), López (18), Ruiz (6), Álex (22), Pagès (2) – cinc inicial – Aranda (2), Martínez (2), Ubero (2), Blanco (2), Medina (9)

Basket Almeda: Da Costa (1), Guillén (8), Valderrama (9), Silva (3), Martí (2) – cinc inicial – Fernández (16), Gómez (3), Isern, Garriga (5), Tejada (3), Atlas (6), Charles (3)