El Cerdanyola cau al fortí Silvia Domínguez

3 de maig de 2022 a les 10:19

El CB Cerdanyola va perdre a la seva visita al CB Montgat per un resultat de 80 a 67. El partit va estar molt igualat, però els locals van marcar la diferència al darrer quart.

El CB Cerdanyola visitava dissabte el Poliesportiu Municipal Silvia Domínguez per enfrontar-se a l’UE Montgat a la segona jornada de la segona fase de Copa Catalunya. Els verds arribaven al duel molt motivats després de vèncer al CB Granollers al passat cap de setmana. Per la seva part, el montgatins venien de caure derrotats a la pista del CB Ipsi i estaven obligats a aconseguir un resultat positiu.

Guillem Sànchez va obrir el tempteig amb dues cistelles consecutives (0-4). De manera instantània, els de Xavier Bassas van activar-se i van col·locar-se per davant. Els locals van saber defensar la renta que tenien favorable fins al final del primer quart (19-16). Cal comentar, que els cerdanyolencs van fallar 3 tirs lliures que haguessin significat l’empat.

Els vermells van superar als verds a l’inici del segon període. Després de 4 minuts de joc, la diferència de 3 punts es va veure incrementada en 10 (29-19). Jordi Cornellà va demanar temps mort per corregir errors i tractar de canviar el que estava succeint sobre la pista. Els comentaris del tècnic cerdanyolenc van sortir a la perfecció i el seu equip semblava un altre. Els dos conjunts s’havien intercanviat els papers i era el Cerdanyola qui dominava ara. D’un moment a altre, els visitants van empatar el matx amb un Xavi Pagès molt encertat de cara a cistella (29-29). Un triple de Bernat Mesa a falta de 17 segons del descans va posar el 38 a 39 a l’electrònic, però el Montgat va rebre falta personal i Fernando Cerqueira no va fallar cap dels dos tirs lliures. Els montgatins guanyaven al descans (40-39).

A la represa, van imposar-se les defenses. Els dos equips van mostrar-se molt sòlids enrere al llarg del tercer quart. Van tenir que passar aproximadament un parell de minuts perquè Bernat Mesa enviés la pilota al fons de la xarxa per primera cop (40-41). Els 8’ restants van ser molt igualats i es va arribar als darrer quart amb un empat de 53 a 53.

El Montgat va demostrar al tram final el perquè té el cartell de “millor equip de la categoria”. Els dirigits per Xavier Bassas van atropellar als seus adversaris sobre la pista mostrant una enorme precisió des de la línia de 3 punts. 6 triples locals van lapidar les opcions del Cerdanyola i van deixar el partit sentenciat. Els vermells van fer-se amb la victòria per un marcador de 80 a 67.

Amb aquesta derrota, el CB Cerdanyola es cuer de grup amb una victòria i una derrota. Això si, els 4 equips estan empatats a punts després de dues jornades disputades, però els de Jordi Cornellà son últims degut als punts de diferència.

A la propera jornada, els verds visitaran la ciutat de Barcelona per enfrontar-se al CB Ipsi.

FITXA TÈCNICA:

UE Montgat (80): Alfons Oleart(23), Guillem Baluda(7), Fernando Cerqueira(8), Eric Balagué(12) i David Ribo(13). Cinc inicial. Guillem Muñoz(0), Diego Rodríguez(12), Marc Morales(5), Mateo Jubells(0), Alexandre Medio(0), Aritz Tomás(0) i Marc Camins(0). Entrenador: Xavier Bassas.

CB Cerdanyola (67): Pere Ruíz(7), Pol Monès(6), Genís Tena(15), Xavier Pagès(13) i Guillem Sànchez(10). Cinc inicial. Samuel Cruz(5), Bernat Mesa(6), Gerard Gómez(0), Pol Martínez(4), Eloy Blanco() i Víctor Medina(0). Entrenador: Jordi Cornellà.

Parcial: 10’- 19-16 // 20’- 40-39 // 30’- 53-53 // 40’- 80-67

Àrbitres: Antonio Canle Seoane(Principal) i Oriol Jacas Puig (Auxiliar).

Pista: Poliesportiu Municipal Silvia Domínguez (Montgat).