El Cerdanyola CH femení baixa a Nacional Catalana Foto: @cerdanyolach

El Cerdanyola CH femení baixa a Nacional Catalana

7 de maig de 2023 a les 18:02

El conjunt vallesà cau a Las Rozas per una diferencia de dos gols (4-2) i certifica el seu descens de categoria. Un penal transformat per Sofia Ramírez en l'últim minut juntament amb la victòria de l’Igualada fan que les cerdanyolenques perdin la seva condició d’equip d’OKlliga

El desenllaç més cruel possible. És ben cert que les matemàtiques són capritxoses i més quan no tens els deures fets i els deixes per l’últim moment. Això li ha succeït a un Cerdanyola que no ha tancat la permanència en les darreres jornades de lliga i que s’ho jugava tot davant un rival directe per la salvació. A més, la noticia es va produir de la pitjor manera possible a falta de 19 segons pel final quan arribava el gol que certificava el descens de les vallesanes. Las Rozas i Igualada s’emporten el premi de ser una temporada més a la màxima competició de l’hoquei, mentre que el Cerdanyola acompanyarà a Bigues i Riells i HC Alpicat a Nacional Catalana. El club deixa la primera divisió de l'hoquei nacional desprès de vuit temporades consecutives, a més d'aconseguir jugar una final de copa de la Reina i de participar en competició europea, incloent una classificació per a la final a quatre.

El més frustrant per a les cerdanyolenques és el fet de dependre d’elles mateixes per salvar-se. L’inici no podia ser millor ja que les verd-i-blanques es van posar 0-2 als cinc minuts de partit amb un gol de penal de Gemma Solé i un altre de Carla Castro. Però arribaria el minut fatídic, el minut set de la primera meitat que va revolucionar el duel amb l’empat de les locals. Las Rozas tan sols va necessitar 20 segons per igualar el marcador amb dos gols d’Ana Horche i Elena Arganda i va aprofitar la feblesa defensiva cerdanyolenca en dues jugades ràpides. A partir del 2-2, la rapidesa del joc va augmentar i tots dos conjunts van imposar un ritme alt amb arribades a cadascuna de les àrees, però sense punteria. Amb empat a l'electrònic es va arribar al descans en una primera part en que van predominar més les faltes que els gols.

A la represa, les jugadores d’Andi Colaianni no podien badar perquè eren coneixedores de la victòria de l’Igualada a Voltregà, i encara que amb l’empat els servia, estaven a un pas del precipici. A diferencia de la primera meitat, l'àrbitre del partit va ser més permissiu i no va xiular tantes faltes; tot i així, el conjunt del Vallès no va saber transformar les seves arribades en gols i es va topar amb la bona defensa local i amb la portera Nerea Notario. Tots dos equips van malbaratar algunes jugades de superioritat fruit dels nervis propis de la situació del partit. La intenció de les visitants va ser mantenir la possessió de la bola i deixar que passin els minuts, i en gran part ho van aconseguir; fins que Las Rozas va marcar el tercer en un contracop de tres contra dos gràcies al gol de la capitana italiana Giulia Galeassi. Un mal balanç defensiu del Cerdanyola va castigar amb el tercer quan restaven tres minuts pel final i va obligar a Andi Colaianni a demanar temps mort.

El tècnic argentí va confiar en seu cinc titular de sempre per al moment més important i decisiu de la temporada. Amb el descens a tocar i el suport de la seva afició, l’equip madrileny es va llençar a l’atac a la desesperada i el Cerdanyola no va poder aguantar la pressió. A 19 segons del final, l’àrbitre va assenyalar penal en una falta clara dins l'àrea de Laura Valverde sobre Monica Villaró i tota la responsabilitat de les verd-i-blanques cauria en la figura de Mariona Suros. No va poder ser. Sofia Ramirez va fer el quart i va donar la permanència a Las Rozas en un final de terror. I de la por a la tristesa de la plantilla cerdanyolenca conscient del descens de categoria en el que ha estat l’últim partit d’Andi Colaianni a la banqueta vallesana. Plors, llàgrimes, laments i el dolor d’un equip que ha temptejat amb la zona vermella durant tota la temporada i que ha acabat el curs de la forma més cruel possible. Pena màxima.

Fitxa tècnica:

CP Las Rozas: Nerea Notario (P), Sofía Ramírez, Giulia Galeassi (C), Ana Horche i Mónica Villaró - María Alcalde, Carmela Pérez, Elena Arganda, Axelle Husson i Claudia Sánchez (P).

Cerdanyola CH: Mariona Suros (P), Paula Ferrón, Carla Castro, Laura Valverde i Gemma Solé (C) - Ariadna Carrión, Natalia Crespo, Anna Carranza, Ana Valverde i Ainhoa Schmidt (P).

Gols: 0-1, Gemma Solé (4’); 0-2, Carla Castro (5’); 1-2, Ana Horche (7’); 2-2, Elena Arganda (7’); 3-2, Giulia Galeassi (47’); 4-2, Sofía Ramírez (50´)

Àrbitre: Garmendia Cano, Ignacio