Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • El CIT defensa el seu pes central a l'economia de la 'Gran Barcelona'
El CIT defensa el seu pes central a l'economia de la 'Gran Barcelona'

El CIT defensa el seu pes central a l'economia de la 'Gran Barcelona'

23 de març de 2012 a les 0:00

El consorci Catalonia Innovation Triangle (CiT) -format pels ajuntaments de Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola- es reivindica com a centre de la gran Barcelona i no com a perifèria de l'activitat econòmica. Per això, el CIT encarregarà un estudi amb dades estadístiques i geogràfiques per mostrar que l’eix de la B-30 és realment el centre de l’activitat econòmica en l’àmbit metropolità de Barcelona i reclama millors connexions amb l'aeroport i una estació de passatgers del TGV a l'eix de la B30, entre d'altres infraestructures.

El CIT destaca que Cerdanyola, Rubí i Sant Cugat representen el 2’8% de la població de Catalunya però acullen el 3’24% de l’ocupació. Com a prova de la importància de la B30 com a motor econòmic, remarquen que un total de 10.000 empreses estan ubicades en aquest entorn i moltes d’elles amb un destacat perfil tecnològic i innovador, a més que hi estudien 60.000 universitaris i hi treballen 100.000 persones, de les quals 5.000 són investigadors.

El CIT pretén atreure noves empreses i centres de coneixement i per això intentarà "rebre més iniciatives públiques de captació i gestió d’inversió estrangera provinent de programes com Invest in Catalonia o Invest in Spain".

En el marc d’aquest pla estratègic, el CiT preveu dur a terme actuacions en els àmbits de la mobilitat, la gestió de parcs empresarials, les infraestructures de telecomunicacions, la competitivitat, la promoció econòmica i el màrqueting territorial. Així, properament el CiT posarà en marxa un portal web per promocionar el territori i reforçar-lo com a referent econòmic i empresarial. Aquest mateix portal disposarà d’un taulell virtual d’anuncis immobiliaris d’oficines i naus industrials i també oferirà un servei gratuït de localització d’empreses i parcs empresarials a través de GPS.

Millors connexions amb aeroport i TGV

D’altra banda, el CiT manté la reclamació de millors connexions de transport públic amb l'aeroport i el TGV –ja sigui amb línies d’autobús llançadora o a través de rodalies Renfe-. En aquest sentit s'insisteix en la demanda d' una estació de passatgers del TGV al Vallès i de la millora de la interconnectivitat entre les línies ferroviàries de FGC i Renfe.

Un altre objectiu del Consorci és finalitzar el projecte de zonificació, ordenació i senyalització de totes les zones empresarials, universitàries i tecnològiques del CiT i la consolidació de lligams amb empreses i centres de coneixement "per tal de sumar sinèrgies en la promoció del territori". En aquest sentit, està prevista la signatura de diversos convenis de col·laboració.

Des del consorci també asseguren que el CiT es vol posicionar com a una iniciativa pionera en la mancomunació de serveis entre administracions públiques "per ser més eficients, per fer més amb menys". El CiT, aclareixen, no disposa d’estructura pròpia ni suposa despeses addicionals per a la ciutadania.