El CIT vol refermar-se com a marca de prestigi empresarial
13 de desembre de 2011 a les 0:00Les alcaldesses de Cerdanyola, Sant Cugat i Rubí remarquen la importància de refermar el CIT (Catalonia Innovation Triangle) com a marca de prestigi per atraure empreses a l'eix de la B-30, un dels sectors econòmics que ha de ser motor del país. Sant Cugat prenia ahir el relleu de Cerdanyola en la presidència d'aquest organisme.
El Consell Plenari del CIT celebrat ahir a la tarda marcava com a grans objectius per al 2012 finalitzar el projecte de senyalització dels 26 parcs empresarials de les tres ciutats i posar en marxa un nou portal web per atraure teixit empresarial i potenciar la marca CIT, previst inicialment entre els mesos de gener i febrer.
L'alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, remarca que el CIT és una realitat de treball conjunt que suposa una eina de futur important en un entorn immillorable que ha de saber aprofitar les seves potencialitats per ser motor econòmic del país. Carmona, presidenta sortint de l'organisme, indica que el CIT ha d'ajudar a millorar el benestar de la ciutadania de l'eix de la B-30, especialment en la prioritat que és la creació d'ocupació.
La nova presidenta del CIT, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, destaca que els reptes d'aquest anys són finalitzar el projecte de senyalització de parcs empresarials i la creació d'una nova pàgina web per "millorar el posicionament del CIT en la dinamització econòmica i empresarial de les tres ciutats.
En aquest sentit, l'alcaldessa de Cerdanyola indica que el projecte de senyalització dels parcs empresarials, que es va iniciar a l'any 2010, està a punt d'executar-se ja que ja s'ha adjudicat la col.locació d'aquesta senyalització.
Pel que fa al nou portal web, el regidor d'Economia, Empresa i Ocupació de Sant Cugat, Carles Brugarolas, indica que aquesta plataforma a internet té l'objectiu de posar en relleu les capacitats del territori, ser un aparador virtual de caràcter immobiliari per a les empreses amb informació sobre oficines o naus industrials, per exemple, i facilitar la localització geogràfica de les empreses via GPS. Brugarolas comenta que el CIT ha de convertir-se en marca de prestigi que les empreses vulguin utilitzar com passa, per exemple, amb el districte 22@ de Barcelona.
El pressupost del CIT per al 2012 és de 164.000 euros, aproximadament, amb una aportació de cada municipi d'uns 30.000 euros i comptant amb romanents d'exercicis anteriors. L'alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, indica que es tracta d'un organisme auster amb un finançament mínim dels Ajuntaments que ha buscat recursos europeus per tirar endavant projectes com el de la senyalització dels parcs empresarials. Garcia destaca que l'objectiu ha de ser sortir més ràpidament de la crisi amb la participació dels diferents agents socials i la ciutadania.
En aquest sentit, l'alcaldessa de Cerdanyola manifesta que s'han començat els contactes per consolidar l'estructura de funcionament amb la constitució de dos organismes consultius, el fòrum territorial amb la participació d'agents socials i econòmics, i els grups de millora, de consulta del comitè executiu.
El Consell Plenari del CIT es va celebrar ahir a la tarda a l'Ajuntament de Sant Cugat amb la participació de les alcaldesses i els responsables econòmics dels tres municipis, incloent-hi els de Cerdanyola, Carme Carmona i Francisco Ortiz. Entre els seus objectius principals, el CIT busca impulsar el creixement econòmic, millorar la qualitat de vida de les persones, potenciar la qualitat en la prestació de serveis, promocionar el territori a l’exterior i afavorir la cooperació entre administració, empresa i universitat.