El Club Bellaterra tanca al juliol i donarà pas a un centre del Grup Sorli
20 de juny de 2024 a les 11:04El Grup Sorli passarà a ser propietari de les instal·lacions de l’actual Club Bellaterra i els locals comercials del complex l’1 d’agost i posarà en marxa obres de reforma que obligaran a tancar les instal·lacions esportives -no així les comercials- durant 3 o 4 mesos. La desaparició del centre esportiu de la plaça del Pi posa així final a una història de 90 anys que l’ha convertit en una icona de Bellaterra.
Un comunicat del Club Bellaterra certifica l’aturada d’activitat a les instal·lacions el pròxim 31 de juliol després que l’empresa propietària de l’equipament, Building Center, una filial de CaixaBank, hagi firmat un contracte d’arres amb el Grup Sorli per vendre l’immoble. La nota, que firma l’actual president de l’entitat, Jordi Fau, indica que Sorli passarà a ser propietària de les instal·lacions i els locals comercials a partir de l’1 d’agost.
Sorli, nascuda com a comerç d'alimentació al 1923 però que disposa actualment de 6 complexes esportius a Barcelona, Sitges i el Maresme, preveu, farà una inversió en nous equipaments esportius, nova maquinària de fitness, nova piscina amb zona de wellness, nous vestidors, nova recepció o nou aparcament. Això, indiquen des del Club Bellaterra, requereix la realització d’unes obres que tindran una durada aproximada de 3 ó 4 mesos, un període en què les instal·lacions esportives romandran tancades, però no així els locals comercials, que continuaran la seva activitat amb normalitat.
El president del Club Bellaterra, Jordi Fau, considera que aquesta nova etapa “representa una molt bona sortida pel Club i per Bellaterra” i espera que es continuï gaudint d’uns serveis esportius de màxima qualitat amb unes instal·lacions “completament renovades”.
Una història de quasi un segle
El comunicat recorda la història d’aquests 90 anys de centre esportiu, lúdic i cívic des del “modest xalet com seu social i pista de tennis” d’una com entitat sense ànim de lucre a les actuals instal·lacions i serveis. “sent al mateix temps un gran aglutinador social i un punt de trobada i de referència de joves i grans”. Era el naixement del Club Bellaterra Associació.
Fau apunta els problemes econòmics que es van succeir als “anys de bonança” i que van provocar una “lluita de pura supervivència” amb unes quotes dels socis “insuficients” i aportacions extraordinàries “en forma de derrames” per afrontar les noves inversions. Això va portar a una situació “realment insostenible” a finals dels 90 amb instal·lacions deficients i associats a la baixa i la necessitat d’un projecte a l’inici d’aquest segle que es va plasmar amb la remodelació de 2010, però que al 2017 va comportar “l’execució de la hipoteca” bancària al 2017.
El president del Club Bellaterra recorda que l’entitat “mai ha sigut una càrrega econòmica per als socis” i que la creació de l’espai comercial amb supermercat i botigues, a més de les noves instal·lacions esportives, va suposar una “plusvàlua” per al veïnat i una “millora de la qualitat de vida”.
Fau considera que el Club Bellaterra ha fet esforços importants que “no han tingut resposta” per part de l’Administració, cosa que qualifica de “decebedora”, i remarca que l’entitat “no té múscul financer” per a les inversions que es necessiten per posar al dia les instal·lacions.