El col·lectiu Som 27 de la UAB torna als jutjats amb una vista de conciliació
25 de març de 2021 a les 12:13El Jutjat num 2 de Sabadell ha convocat aquest divendres, 26 de març, als encausats del col·lectiu Som27imés per fer un vista de conciliació sobre l’ocupació del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a l'abril de 2013. La Fiscalia demana penes d’11 a 14 anys de presó per als encausats, entre els que hi ha un veí de Cerdanyola.
Els fets es van produir a l’abril de 2013 quan unes 200 persones van ocupar el rectorat de la UAB per reclamar l’aplicació d’una bateria de mocions aprovades pel Claustre General de la universitat. La Fiscalia acusa els investigats dels delictes de desordres públics, violació de domicili d'una persona jurídica, danys a béns públics i coaccions per impedir als treballadors accedir als seus llocs de feina i demana penes d’11 a 14 anys de presó i una quantitat econòmica per responsabilitat civil que ha anat variant d’una quantitat global inicial de A més a més d'una responsabilitat civil que ha anat variant de 500.000€ als 12.000€.
Des del Col·lectiu Som 27 i més indiquen que a la vista de conciliació als jutjats de Sabadell la Fiscalia proposarà que assumeixin la seva culpabilitat a canvi d'una reducció de la pena que els demanen i consideren que això busca la divisió i enfrontament entre les persones encausades, 25 estudiants, un professor i un membre del personal d'administració i serveis (PAS), aquest últim, Koki Gassiot, veí de Cerdanyola, que no va participar en el tancament, sinó que destaca que es va limitar a prendre part en una roda de premsa de suport a les reivindicacions dels ocupants com a membre del Comitè d'Empresa de l'Autònoma i que aquestes reclamacions eren el compliment d'acords aprovats al Claustre de la UAB.
Els integrants d’aquest col·lectiu subratllen que a “la primavera del 2013 estàvem defensant la universitat pública i que seguim defensant-la, ara des de fora, així com la resta dels pocs i precaris serveis públics que tenim i que avui, amb la crisi actual i la que vindrà, són més necessaris que mai”. Els integrants d’aquest col·lectiu es reafirma en la seva actuació i no es considera culpable dels fets que se l’imputen ja que, afegeixen, “si defensar els drets i la democràcia interna a les universitats és un delicte és que el sistema judicial i la legislació resten al servei de qui s'enriqueix de l'educació del país i no de qui la rep i qui la fa possible”.
ATENCIÓ CONTINUA LA REPRESSIÓ‼️‼️‼️
— #Som27iMés (@Som27iMes) March 12, 2021
Després de més de set anys a l'espera de judici tenim novetats!
El Jutjat num 2 de Sabadell ens ha convocat divendres 26 de març per fer un vista de conciliació. Però...què és una conciliació i què implica? [FIL]⬇️⬇️⬇️ pic.twitter.com/sXU77qcpTF
Jornada reivindicativa
Prèviament a la vista de conciliació aquest 26 de març s’està realitzant una jornada de suport als encausats al campus de la UAB en què es realitzen diverses xerrades informatives i taules rodones sobre el moviment estudiantil i la pintada d’un mural, entre d’altres qüestions.
Durant el temps transcorregut des dels fets investigats judicialment, els membres del col·lectiu Som 27 i més, que dona suport als encausats van denunciar irregularitats en el procés judicial, reclamant l’absolució dels encausats i demanant suport institucional a la UAB.