Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

El concurs del mural permanent del 25 N queda desert Pintant un mural commemoratiu l'any 2018 (Arxiu)

El concurs del mural permanent del 25 N queda desert

20 de novembre de 2023 a les 9:34

Durant el 25N es es farà una petita mostra-homenatge amb el mateix lema, “Ni una més: prou feminicidis. Aturem les violències masclistes”, amb presència d’obres plàstiques de les estudiants del Institut Jaume Mimó.

El concurs d’una pintura mural que s’havia de fer en viu durant l’acte central del 25N a Cerdanyola amb el lema mural “Ni una més: prou feminicidis. Aturem les violències masclistes” ha quedat desert i la impressió de la lona que havia de quedar a l’exterior de la Biblioteca Central de forma permanent ha quedat posposada per a futures convocatòries.

Segons informen des de Cerdanyola Educació Feminista (CEF), entitat que organitzava el concurs, la raó d’aquesta suspensió ha estat que  cap dels projectes presentats no complia els requisits especificats.

L’entitat anuncia que durant l’acte commemoratiu del 25N “en lloc de la pintura en viu es farà una petita mostra homenatge amb el mateix lema “Ni una més: prou feminicidis. Aturem les violències masclistes” amb presència d’obres plàstiques de les estudiants del Institut Jaume Mimó que s’han presentat a la convocatòria”. A més, també hi haurà una instal·lació col·laborativa on es convida al públic assistent a participar i denunciar els assassinats de dones.

Es manté així l’objectiu de denunciar els assassinats de les dones que se segueixen produint i que esdevenen “la forma més greu i irreversible de violència masclista” al temps que impulsar que “la petja d’accions com aquesta celebració del 25N restin a Cerdanyola i siguin visibles tot l’any”.

La proposta de la pintura mural permanent seguia la línia d’altres intervencions artístiques contra els feminicidis com “Vall of Dolls” de Milà, mural de “440 sabates” de l’artista turc Vahit Tuna a Istanbul, l’homenatge a les víctimes de “La valla del Palacio Nacional” de Mèxic o la iniciativa de Barcelona amb el grup de Nova Plataforma Unitària contra les violències de gènere