El Congrés s’endú els tres punts de Can Xarau Arnau Gangonells (Cerdanyola CH - CP Congrés) / Núria Puentes

El Congrés s’endú els tres punts de Can Xarau

12 de febrer de 2023 a les 18:35

El conjunt cerdanyolenc va caure a Can Xarau contra el CP Congrés (4-7). Una gran segona part dels vallesans no seria suficient per capgirar el bon primer temps dels barcelonins, que sentenciaven l'enfrontament en l'últim minut de joc.

L'equip verd-i-blanc finalment perdria un partit que va estar molt a prop de remuntar en la segona part. Els cerdanyolencs tindrien contra les cordes al Congrés en el tram final de duel, però petits detalls acabarien decantant la balança a favor dels de Barcelona. En l'inici, els visitants disposarien de les ocasions més clares. En un bon contraatac, Biel Perpinyà amb gran habilitat superava la porteria del Cerdanyola per fer el primer gol del partit. Tot i els intents de resposta per part de l'equip vallesà, Guillem Muñoz, que debuta pel bàndol visitant, feia el segon gol aprofitant una bola dins l'àrea rival.

Davant les complicacions de fer mal per mitjà de les accions de jugada, el Cerdanyola s'agafaria a la bola parada per mirar d’apropar-se en el marcador. De falta directa, Erik Gual anotava l'1 a 2 i retallava diferències. Però la resposta del Congrés era immediata quan Albert Aubets culminava una bona jugada al segon pal per tornar a ampliar la distància a dos gols. Amb el partit trencat, David Martínez rematava de primeres una bola morta en camp rival per fer el segon gol local. En un enèsim contraatac, Albert Aubets de nou feia el 2 a 4. A l'últim minut de primer temps, 'Ninu' Pérez salvaria al Cerdanyola aturant un penal a Perpinyà just abans de marxar camí a vestuaris.

Ja en la segona part, el Cerdanyola seria un altre. Molt més actiu en àrea rival, els d'Andi Colaianni es sortien amb forces per mirar de donar la volta al resultat. Tot i això, la falta d'efectivitat continuaria donant problemes. En un dura entrada, Víctor Bonilla rebia la targeta blava, però 'Ninu Pérez tornava a ser vital aturant el llançament de Marc Aubets de falta directa. Poc després, aprofitant la superioritat amb un home més, no fallaria Iñaki Cabezas, que feia el cinquè gol i deixava el partit molt encarrilat pels visitants.

Encara i la diferència en el marcador, Biel Perpinyà cometria penal després de tocar la bola amb el patí dins de l'àrea, obrint així l'escletxa en el partit a favor del Cerdanyola. Arnau Gangonells era l'encarregat del llançament contra David Salelles, porter suplent que entrava per intentar aturar el penal. En el xut aturaria Salelles, però Gangonells en el rebot ho continuaria intentant, aconseguint finalment superar la porteria rival i fer el 3 a 5. A partir del gol, els verd-i-blancs recuperarien la moral. Una falta sobre David Ramírez significaria de nou penal favorable al Cerdanyola, brindant una nova oportunitat sobre la pena màxima per escurçar la diferència a només un gol. Gangonells, era novament l'executor del llançament. Tot i enviar el xut fora de la porteria rival, el jugador vallesà caçava la bola en el rebot i, amb una gran habilitat enganyant a porter, feia el quart gol cerdanyolenc per establir el 4 a 5 al marcador.

En un final de partit d'infart, l'equip estaria molt a prop de donar la volta al resultat, però el mateix Gangonells rebia targeta blava en tallar una contra molt perillosa del Congrés. Iñaki Cabezas no erraria desde la directa i, amb un potent xut, feia el 4 a 6 per pràcticament posar la sentència. A les acaballes, el mateix Cabezas, sol contra la porteria de 'Ninu', feia el 4 a 7 definitiu en un partit que el Cerdanyola va estar molt a prop de remuntar. Amb aquest dolorós resultat, el Cerdanyola CH queda novè classificat amb 13 punts, un menys que el CP Congrés, que es col·loca vuitè amb 14. La setmana vinent, hi haurà jornada de descans a l'OK Liga Plata.

Fitxa del partit:

Cerdanyola CH: Gerard 'Ninu' Pérez (P), Erik Gual, David Martínez, Ignasi López (c), Marc Ramírez, Arnau Gangonells, Víctor Bonilla, David Ramírez, Pere Urpí i Marc Serra (P).

CP Congrés: Arnau Ventura (P), Albert Aubets, Martí Ferrer, Biel Perpinyà, Iñaki Cabezas, Marc Aubets (c),  Alex Martínez, Jordi Arboix, Guillem Muñoz i David Salelles (P).

Gols: 0-1, Biel Perpinyà (11’); 0-2, Guillem Muñoz (17’); 1-2, Erik Gual (19’); 1-3, Albert Aubets 19’); 2-3, David Martínez (21’); 2-4, Albert Aubets (24’); 2-5, Iñaki Cabezas (36’); 3-5, Arnau Gangonells (37’), 4-5, Arnau Gangonells (39’), 4-6, Iñaki Cabezas (50’); 4-7, Iñaki Cabezas (50’).

Àrbitre: Sergi Mayor i Marc Vilardell.