Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • El Congrés aprova la Llei de l'Estatut de la Ciutadania Espanyola en l'Exterior

El Congrés aprova la Llei de l'Estatut de la Ciutadania Espanyola en l'Exterior

20 de desembre de 2006 a les 0:00

El regidor per a la Immigració de l'Ajuntament de Cerdanyola, Alfons Escoda, valora molt positivament l'aprovació, per part del Congrés dels Diputats, de la Llei de l'Estatut de la Ciutadania Espanyola, un text que reconeix els drets i obligacions legals de prop d'un milió i mig d'espanyols a l'estranger en matèries sanitàries i socials, així com millores a l'exercici del vot i el reconeixement de la nacionalitat als seus néts.

 El text promourà l'accés a la nacionalitat dels descendents dels espanyols, incloent la possibilitat que puguin adquirir-la ells néts els pares dels quals hagin estat espanyols d'origen, amb independència del seu lloc i data de naixement.

El text inclou altres mesures amb l'objectiu de garantir l'exercici dels drets i deures constitucionals als emigrants espanyols que resideixen en l'exterior en igualtat de condicions amb qui rauen en Espanya. Entre aquests drets destaca el compromís de l'Estat d'assegurar l'actualització del cens electoral perquè es pugui exercir el vot en urna en aquells llocs on sigui possible.

En relació amb els drets i les prestacions socials, el text recull la protecció dels ciutadans que manquin de recursos suficients, així com també de les persones dependents, grans, joves o dones amb especials dificultats d'integració social i laboral. També s'inclouen els espanyols que van haver d'exiliar-se en la Guerra Civil durant la seva minoria d'edat. A més, incorpora nous drets laborals de manera que el sistema nacional d'ocupació permeti l'accés a la informació necessària als espanyols demandants d'ocupació en l'exterior i als retornats.

La nova llei també estableix la creació de l'Oficina Espanyola de Retorn per proporcionar les majors facilitats als ciutadans que vulguin retornar a Espanya dins d'una política integral que té en compte les competències de les comunitats autònomes.