El Consell Comarcal ha publicat el Recull d’iniciatives d’innovació i transformació social al Vallès Occidental amb presència cerdanyolenca
23 d'abril de 2021 a les 8:17El Consell Comarcal del Vallès Occidental, en el marc de la Xarxa d’Innovació Social del Vallès, ha publicat el Recull d’iniciatives d’innovació i transformació social al Vallès Occidental, una eina per donar a conèixer les diferents iniciatives d’economia social i solidaria a la comarca i per potenciar el mercat en aquest sector.
El recull d’iniciatives d’innovació i transformació social identifica 72 experiències, projectes i serveis destacats en l’àmbit de la innovació i transformació social. Hi ha quatre projectes arrelats a Cerdanyola, com 3D Seed, un FabLab que recolza a empreses locals i internacionals amb disseny i desenvolupament de productes professionals, màquines personalitzades i peces empreses en 3D. A més, a la seu al carrer de l’Àliga, 62, ofereixen un espai perquè la gent col•labori com a membre, reparin les seves màquines, debatin idees, ensenyin als altres i es diverteixin.
També hi és el Projecte Croma 2.0 de la Fundació Autònoma Solidària, una iniciativa que promou la vinculació de la UAB amb centres de primària del Vallès Occidental amb presència d’alumnat amb risc d’exclusió social, posant en contacte estudiants de la UAB amb els infants dels centres educatius.
Les altres dues experiències locals són les que ofereixen l’Escola El Til•ler, (Mercè Rodoreda, 16-18), escola en règim de cooperativa educativa gestionada per mestres i famílies que participen activament de la vida de la institució seguint els principis educatius de la pedagogia Waldorf. I finalment el projecte Viure i Conviure de la Fundació Roure (avinguda Espanya, 6C), un programa que promou l’intercanvi solidari basat en la convivència entre dues generacions desconegudes entre si que s’ajuden mútuament per assolir un benestar conjunt i proporciona allotjament a joves estudiants en el domicili de persones grans en situació de soledat o que tinguin necessitat de companyia.
El recull es pot consultar a la pàgina web de la Xarxa d’Innovació Social del Vallès Occidental i hi consten les diferents iniciatives agrupades per temàtiques i també en relació als Objectius de Desenvolupament Sostenible.
La tècnica d’economia i innovació social del Consell Comarcal, Ariadna Cucurella, recordava que des del Consell Comarcal s’han dut a terme dues iniciatives socialment transformadores durant la pandèmia, com el suport a la producció de material sanitari des de la xarxa de fabricació digital i un servei d’atenció telefònica d’acompanyament al dol.
La Xarxa d’Innovació Social del Vallès vol fer visible el treball de les entitats i els professionals que hi col•laboren i ajudar a potenciar el mercat social solidari i dinamitzar-lo. El recull publicat també vol servir de referència a la comunitat local, generant noves idees i estimulant la qualitat i millora continua dels productes i serveis que s’ofereixen.