El Consell Comarcal manté l'aposta pel dipòsit de residus inerts de Sugrañes
28 de desembre de 2005 a les 0:00El president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Josep Vilaró, afirma que el dipòsit de residus inertitzats plantejat per a la zona d'extracció d'àrids de Sugrañes encara es negocia dins dels equipaments previstos al Pla de Gestió de Residus del Vallès Occidental i anuncia que a l'estiu vinent es posarà en marxa la planta de compostatge i biometanització de Can Barba, a Terrassa, que recollirà material tractat fins ara a l'Ecoparc 2 de Montcada i Reixac.
Vilaró considera que el calendari del Pla de Residus ha d'estar enllestit abans d'estiu i manifesta que el dipòsit de Sugrañes és una "aposta clara" al marge que el seu període d'explotació s'hagi escurçat o no respecte el calendari inicialment previst.
El president del Consell Comarcal feia aquestes declaracions en el tradicional dinar de Nadal, celebrat a Terrassa, en què els responsables vallesans van fer balanç de les activitats de l'any, destacant entre totes elles la creació del Consorci d'Ocupació, el Pla Integral de Gestió de l'Espai Forestal i la renovació del Consorci de Turisme.
Consorci d'Ocupació
Respecte temes d'ocupació, el responsable del consorci, Manel Pérez, destaca que vivim un moment de creació d'ocupació, però també de pèrdua de llocs de treball en una comarca que té "el 6 percent de la capacitat d'exportació de l'Estat". Pérez indica que es vol fer una aposta per dinamitzar industrialment el territori amb l'experiència del Pacte Territorial de l'Ocupació i les crisis que s'han patit a la comarca i "les quals s'ha sortit".
Pla de Gestió Forestal
Pel que fa al Pla de Gestió Forestal, els responsables comarcals destaquen que vol ordenar 37.165 hectàrees de superfície forestal que té el Vallès Occidental i on ja s'ha redactat el projecte per arranjar 250 quilòmetres de la xarxa de camins i construir 9 punts d'aigua per prevenir incendis. Altre punt destacat és l'anunci de la construcció d'un museu sobre el bosc i el foc que es farà a Sant Llorenç Savall i del qual es posarà la primera pedra al 2007 després que al 2003 cremessin 4.500 hectàrees d'aquest municipi, la meitat del seu terme. Aquest museu seria també una porta d'informació al parc de Sant Llorenç del Munt.
Consorci de Turisme
La renovació del Consorci de Turisme compta amb la participació de 22 municipis -amb Badia, Matadepera i Ullastrell com a nous membres- i amb la incorporació de l'experiència del programa Vallès Natural que els responsables del Consell Comarcal consideren un "dels productes estrella" d'aquest organisme i que ara té projectes com el del Pla director Bici-Xarca del Vallès Occidental per classificar 260 quilòmetres de camins i pistes forestals senyalitzades.
Olga Olivé, presidenta del consorci, destaca tres projectes com el programa Romànic al Vallès Occidental, Montseny-Matagalls-Montserrat i Promoció gastronòmica. Olivé destaca, entre els treballs fets, les guies de turisme, fires i mercats, el banc de dades i imatges de recursos turístics i l'elaboració d'una web sobre el turisme vallesà.
Altres dades remarcables de l'informe anual del Consell Comarcal passen per l'establiment de 364 rutes de transport escolar i ajuts per menjador per a 4.159 alumnes, el projecte de cooperació amb el departament de Matagalpa -Nicaragua-, la realització de 18.330 hores del Servei d'Atenció Domiciliària, la tramitació de 114 sol.licituds d'estada temporal, 12 de llarga estada i 7 d'atenció diürna al Centre Sociosanitari Parc Taulí que han beneficiat 124 persones o la celebració de les jornades Joves i violències dins el Pla Comarcal de Joventut, entre d'altres.