El Consell Comarcal vol posicionar l’FP per a l’ocupació com a eina fonamental davant les exigències del mercat de treball
10 de desembre de 2020 a les 12:01El Consell Comarcal del Vallès Occidental, en col·laboració amb la Mesa de la Formació, ha organitzat el Webinar “Posem en valor l’FP per a l’ocupació”. Durant la sessió s'han plantejat reptes futurs davant els canvis metodològics, de gestió i priorització en un escenari de retrocés de l’oferta formativa. Tot plegat per a posicionar l’FP per a l’ocupació com a eina fonamental davant les exigències del mercat de treball.
El conseller d’Educació i Formació del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Manolo Robles, recordava que al passat mes de juny, la Mesa de la Formació pel Treball del Consell Comarcal ha proposat diverses intervencions urgents per revertir la situació actual de crisi i incertesa, i que passen per la formació de formadors per la docència en línia; formació en competències bàsiques digitals; posar de manifest la necessitat de la formació i elaborar vídeos divulgatius de les pràctiques en empresa.
El sub-director d'Ocupació Juvenil i Qualificació Professional del Sistema d'Ocupació de Catalunya, Miquel Carrión, va destacar la importància de l’actualització constant del catàleg de qualificacions professionals per adaptar-lo a les tecnologies i als nous processos productius, així com reforçar les competències transversals per a fer-hi front, conformant itineraris formatius adaptats al territori i a les persones.
Carrión també va esmentar la necessitat de simplificació dels processos de gestió per a disposar de més dedicació per l’atenció a l’alumnat, i establir una relació molt més estreta amb les empreses, quant a la captació de necessitats i quant a la participació activa en la formació, aconseguint que treballadors en actiu esdevinguin formadors reoneguts.
El Pla de Xoc de l’àmbit d’indústria i innovació aprovat el juliol pel Consell Comarcal inclou propostes d’actuacions en l’àmbit de la formació del treball amb l’ objectiu de donar suport a l’alumnat i professorat per enfrontar-se en millors condicions a aquesta situació, apropant-los eines i recursos per a la realització d’accions de formació; i posicionar l’FP per a l’ocupació com a eina fonamental per afrontar els canvis tecnològics que el mercat de treball demanda.