Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • El conseller Huguet destaca la generació de llocs de treball que suposarà el Sin...
El conseller Huguet destaca la generació de llocs de treball que suposarà el Sincrotró ALBA

El conseller Huguet destaca la generació de llocs de treball que suposarà el Sincrotró ALBA

16 d'abril de 2007 a les 0:00

Les obres del Laboratori de Llum Sincrotró Alba continuen a bon ritme. El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, destacat la creació de llocs de treball que suposarà aquest equipament científic durant la seva visita d'aquest matí acompanyat dels responsables de l'Ajuntament de Cerdanyola.

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, acompanyat de l’alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, dels regidors del grup municipal d’ERC, Montserrat Puig i Josep Sellarés, del President del Consorci del Centre Direccional, Miquel Sudupe i d’altres membres del govern de la Generalitat ha visitat aquest matí les obres del Sincrotró ALBA, de Cerdanyola.

Tècnics i responsables de la instal·lació, entre els quals hi havia el president de la Comissió Executiva, Ramon Pascual, han explicat al conseller i a la resta d’autoritats quin és l’estat de les obres i les característiques d’aquest laboratori de llum, que serà únic en tot l’estat espanyol. En aquests moments les obres se centren en l’acabament de la base circular i de la part d’edificació subterrània, per després iniciar el que és l’estructura de l’edifici, que té forma de cargol i que albergarà investigadors i científics del nostre país però també de la resta d’Europa.

Huguet s’ha interessat pel número total de treballadors que pot arribar a encabir aquesta nova i moderna instal·lació, que segons els tècnics responsables podria ser de 3.000 persones, un cop estigui en ple rendiment, cap a l’any 2009-2010 (L’entrada en funcionament està prevista per l’any 2008)

Què és el Sincrotró

El Sincrotró ALBA, situat a la Plana del Castell, funcionarà com un microscopi gegantí que permet descobrir els secrets d’àtoms i molècules i donarà servei a investigadors i empreses d’alta tecnologia. Encara que a Europa existeixen més de 10 fonts de llum de sicrotró, només tres o quatre seran de tercera generació com és el cas del de Cerdanyola, i cap més estarà situada al sud de la línia Paris-Trieste, excloent la font europea de Grenoble.

La radiació del Sincrotró és pot fer servir en molts camps de recerca, des de la física i la química, fins la medicina i la biologia. Les aplicacions de major impacte són en el camp de la biologia molecular, per estudiar les proteïnes i els virus i ajudar en el disseny de nous fàrmacs. També en el camp de la teràpia mèdica, els raig X que emet poden tenir aplicacions en imatge mèdica i en determinades teràpies. En l’àmbit de les ciències ambientals, es pot fer servir per determinar l’estructura dels contaminants i en el camp de les ciències materials, serveix per estudiar les seves propietats.




Galeria d'imatges