El Consorci de la Televisió Digital Terrestre ja té estatuts per poder funcionar
29 de setembre de 2006 a les 0:00Comunicació, cultura o finances eren altres temes a debat al Ple de setembre amb la Televisió Digital Terrestre (TDT), el Correllengua i el Compte General de l'Ajuntament com a referències destacades.
Els regidors aprovaven ahir els estatuts del consorci per a la gestió de la televisió digital local pública de la demarcació del Vallès Sud. L’alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, destacava que era una aprovació simultània a Cerdanyola, Castellbisbal, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Sant Cugat, Santa Perpetua i Sant Quirze amb l’objectiu de posar en marxa a principis de 2007 un canal de múltiplex de televisió digital local i crear un àmbit comunicatiu comú.
El regidor del PAS, José Costa, anunciava la seva abstenció perquè falten per definir elements que considera importants com la seu definitiva definitiva –la provisional és a Sant Cugat-, si hi haurà plantilla pròpia, si es subcontractaran productores o quina serà la gestió. En aquest sentit cal dir que hi ha tres propostes per a la seu: el campus de la UAB –a proposta de Cerdanyola-, Terrassa i Sant Cugat.
Un altre tema aprovat de manera definitiva va ser el Compte General de l’exercici 2005. El portaveu popular va criticar la gestió municipal perquè “el resultat és decebedor”. Segons Antonio González, portaveu del PP, no es controla la despesa corrent, s’augmenta la plantilla “per la porta del darrera o via d’urgència” i es “malbarata en propaganda i autopromoció” en comptes d’atendre les necessitats reals.
El regidor de Serveis Generals, Santiago Cayuela, va negar que hi hagi contractacions irregulars i va afirmar que el govern podria pensar mesures per respondre aquestes acusacions, cosa a què va convidar a fer el propi González. El portaveu popular també va dir que la situació econòmica municipal havia empitjorat respecte el 2004, cosa que nega Cayuela. El regidor de Serveis Generals afirma que la liquidació de 2005 supera les previsions de l’actual Pla de Sanejament i de l’anterior i remarca que hi ha un estalvi en positiu.
Respecte temes econòmics, el Ple aprovava per unanimitat dues bonificacions fiscals en l’Impost de Construccions: una del 20 percent per les obres d’ampliació al Club Bellaterra, i altra del 60 percent per les millores que la Generalitat ha de ser al col.legi Serraparera i l’IES Forat del Vent. També per unanimitat es van aprovar les bases de regulació de les beques escolars.
Finalment, un tema cultural va tancar el debat dels punts inclosos a l’ordre del dia: l’adhesió al manifest del Correllengua 2006. El regidor del PAS va afirmar que el text presentat a votació incloïa una frase que no està present al manifest de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL). Costa considera que aquesta frase suposa una apropiació per part d’Ajuntaments i Consells Comarcals d’una iniciativa que sempre ha existit pel suport de les entitats i col.lectius de la societat civil. Per això demanava la supressió de la frase, cosa a què van donar suport ERC i PP. No obstant, el text presentat finalment a votació incloïa aquesta frase i per això es va aprovar amb els vots d’ICV/EuiA, CiU, PSC i Grup Mixt i l’oposició de PP, PAS i ERC.
La regidora de Cultura, Consol Pla, va afirmar, però, que el text presentat a Ple no s’havia fet a Cerdanyola, sinó que era el presentat a la majoria de municipis.