El Festival de Cinema Indígena obre la Tardor Solidària 2024
17 d'octubre de 2024 a les 11:27L’INDIFEST. Festival de Cinema Indígena, activitat organitzada per l’entitat Alternativa Intercanvi amb Pobles Indígenes, obre aquest 17 d’octubre a les 18 hores, una nova edició de la Tardor Solidària que enguany es celebra sota el títol de Tots els mons al MAC vehiculant un ampli programa d’activitats artístiques sobre els Drets Humans, des d’exposicions fins a col·loquis i cinema.
La Biblioteca Central de Cerdanyola acull a les 18 hores del 17 d’octubre la sessió 'Territori: Emergència climàtica i aigua' del Festival de Cinema Indígena, En aquesta sessió es projectaran quatre curtmetratges: Reflection in the Marsh (13’), Tahnaanooku' (7’), Journey to our homeland (24’) i Entropy (10) i comptarà amb la presència de Domingo Hernández Ixcoy, coordinador de l’Associació Maya Uk' U'x B'e (Guatemala), que treballa nacionalment i internacional, creant i promovent un corrent polític per la reconstitució del Mayab’ Tinamit, i contribueix a l’enfortiment del projecte polític maia. En el col·loqui, participaran alumnes de l’Institut Jaume Mimó.
L'Indifest d'aquest any, que continuarà a Barcelona, es dedica enguany a les “Inteligències Ancestrals”, un concepte que ajuda a pensar els sabers i pràctiques dels pobles indígenes davant els desafiaments globals del present i del futur. Inteligències en plural perquè, des de l'organització, destaquen que "calen intel·ligències col·lectives i diverses per encarar les crisis, més enllà dels algorismes, les ments brillants o els gabinets d'experts".
Tardor Solidària de Cerdanyola
La Tardor Solidària es centrarà aquest 2024 en la lluita pels drets de les dones a diferents indrets del món i es posarà en valor la tasca local i internacional de les entitats locals de cooperació. Així, el pati del Museu d’Art de Cerdanyola acollirà l’exposició 'La dona a l'Afganistan dels talibans' del 22 d’octubre al 7 de novembre. Per complementar aquesta exposició, l’escriptora i activista afganesa Nadia Ghulam oferirà una xerrada el dia 30 d’octubre a les 18 h al MAC.
Entre d’altres activitats, el diumenge 17 de novembre a les 18.30 h tindrà lloc al Teatre Ateneu l’espectacle 'Black Side Story', a càrrec de la Cia. Miquel Ripeu. Miquel Ripeu, Elias Torrecilla i Xavi Quero surten a l'escenari amb un pla agosarat: posar fi a tot el racisme en una hora. Mostraran realitats habituals amb un llenguatge fresc i proper, amb molta interacció amb el públic, música original, cant, ball i molt humor. L’entrada és gratuïta. Més endavant, podreu retirar la vostra entrada a https://teatre.cerdanyola.cat/
L’organització del programa ha comptat amb la participació de la Fundació Roser de Maig, l’Associació per al Desenvolupament de la Infància a l’Àfrica i Creu Roja, principalment.
Altres entitats del Consell de Solidaritat i Cooperació proposen diverses activitats vinculades a la seva experiència en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament i els drets humans.
- Presentació del I Concurs Literari Solidari
A càrrec de l’Associació per al Desenvolupament de la Infància a l’Àfrica (ADIA)
25 d’octubre a les 18 h
Lloc: Ateneu de Cerdanyola (Carrer de la Indústria, 38-40)
Aquest concurs té l’objectiu de sensibilitzar la societat sobre la Declaració de Drets Humans Universals. Hi haurà dues categories diferenciades: joves de 12 a 17 anys i adults de més de 18 anys.
- Mostra fotogràfica 'ACAU: 25 anys de solidaritat a Burkina Faso'
A càrrec de l’Associació Coordinadora d'Ajuda Unida (ACAU)
De l’1 al 15 de novembre
Lloc: Ateneu de Cerdanyola (Carrer de la Indústria, 38-40)
Les fotografies que s'exposen mostren la tasca que ACAU ha acomplert a Burkina Faso a través del seu programa de cooperació al desenvolupament.
- CANTDEFINE.ME
A càrrec de l’Associació d’Amics del MAC (AMAC)
Del 8 de novembre al 31 de desembre
Lloc: Museu d’Art de Cerdanyola (Carrer de Sant Martí, 88)
Mostra d’art emergent vinculada als conflictes bèl·lics, la preservació de la identitat i la transculturalitat.
- Exposició 'Destí Igualtat'
A càrrec de la Fundació Vicente Ferrer
Del 15 al 30 de novembre
Amb aquesta exposició coneixeràs la història de Nagalakshmi, una de les primeres dones conductores de rickshaw (bicicleta-taxi) a l’Índia, i d’altres dones que han trencat barreres contra les desigualtats.
Lloc: Biblioteca Central de Cerdanyola (Plaça Enric Granados, 1)
- Projecció i col·loqui del documental 'La Kafala, esclaves del segle XXI'
A càrrec de la Fundació Pau i Solidaritat - CCOO de Catalunya
19 de desembre a les 18 h
Lloc: Museu d’Art de Cerdanyola (Carrer de Sant Martí, 88)