Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • El Festival Primavera de Cinedansa torna a florir a Cerdanyola aquest mes d’abri...
El Festival Primavera de Cinedansa torna a florir a Cerdanyola aquest mes d’abril Imatge de A body is, pel·lícula de Jaime Dezcallar

El Festival Primavera de Cinedansa torna a florir a Cerdanyola aquest mes d’abril

30 de març de 2023 a les 10:38

Plat Artístic organitza una nova edició del Festival Primavera de Cinedansa entre el 14 i el 30 d’abril amb produccions audiovisuals internacionals a diversos escenaris de Cerdanyola amb una aturada especial a projeccions d’origen asiàtic i la col·laboració de festivals europeus com el belga LensDans o l’italià Breaking8.

El festival (veure programa) s’obrirà el 14 d’abril al Museu d’Art de Cerdanyola amb una sessió de cinedansa catalana en què destaca l’estrena de la producció tarragonina En(re)cordar de la Marta Arjona i Maite Blasco, que té com a fil conductor un ofici en perill d’extinció, el de fer culs de cadira encordats, i el món dels castells. Aquesta sessió inaugural comptarà també amb la projecció de #Cerdanyola Dansa, una producció de Plat Artístic en col·laboració amb l’Afocer i escoles de dansa de la ciutat; Secret life of a closed library, de Ksenia Parkhatskaya, pel·lícula inspirada en la llibreria El Siglo de Sant Cugat amb una coreografia creada a partir d'una partitura original i un tema "Simulation" escrit per un pianista i compositor català Marc Martin; i Na Ribas, de Ferran Carbonell, que combina la dansa contemporània amb el cinema fantàstic.

El 15 d’abril, a les 13 hores es farà una sessió dedicada al cinedansa d’origen asiàtic que es farà al restaurant Kanagawa del carrer de Felicià Xarau, per dinar mentre es veuen curtmetratges com Afflatus, de Ying Jin Yu; A Witty Act, de Yufan Zhao i Minyi Wang; o Xingxingsese, de Xing Zhan, entre d’altres. Per la tada, hi haurà projecció en gran pantalla, al teatre Ateneu, de la nordamericana Through Mabel’s Eyes, de Martha Rienzi; i Attachment, de la catalana Marta Ribera.

La jornada del 16 d’abril, al MAC, estarà destinada al cinema documental de dansa amb una triple projecció: Persecution, d’Olla Solie; A body is, de Jaime Dezcallar; i Olas y reflexiones, de Nel Shelby.

A BODY IS from Jaime Dezcallar on Vimeo.

Les col·laboracions internacionals seran protagonistes de la sessió del 18 d’abril al MAC amb la projecció dels curts guanyadors del LensDans Festival (Bèlgica), entre ells Uholdeak, de Marta Fernández i Olatz Larunbe; La nada se traga una cosa tras otra, de Daro Ceballos i Gabriela Bondone; Shared Canvas, d’Aleksej Nutz; i Soft Touch to death, de Johan Legraie i Paola Madrid.

soft touch to death from Johan Legraie on Vimeo.

La selecció oficial del certamen protagonitzarà el 21 d’abril al MAC amb Still life, de l’australià Ryan Renshaw; Vortex, del colombià Julián Ricardo Rodríguez; The look, del xilè Rubén Darío Bañol; o Stompen, de l’holandès Thomas Bos, entre d’altres. L’endemà seguirà la selecció oficial d’aquest Primavera Cinedansa amb pel·lícules com Walk with me, de Kati Kallio des de Finlàndia; Barbarian: originies del francès Romain  Rachline Borgeaud; o, des d’Estats Units, Old man at the corner Store, de Nadav Heymann i Anabella Casanova, entre d’altres.

Els curtmetratges del festival de videodansa italià Breaking8 seran les protagonistes de la sessió de Sant Jordi, un 23 d’abril en què es projectaran al MAC curtmetratges com Barreras Invisíveis de la brasilera Pryka Almeida;  Noir, de la britànica Rose Sall Sao; o Pilgrimage, de la canadenca Marlene Millar.

Del 25 al 30 d’abril es desvetllaran els treballs guanyadors del festival per tancar aquesta edició del Primavera Cinedansa de Cerdanyola al teatre Ateneu el 10 de juny amb una sessió Dancing Queer amb una pel·lícula de Lindsay Gautier sobre el coreògraf Sean Dorsey Dance, II de Felipe Reutter i Sofía Jaeger i Christmastersdance i ex-fiancè, de la nordamericana Maria Juranic.