Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • El Fòrum 2004 obre la inscripció a les sessions de treballs dels 'Diàlegs'
El Fòrum 2004 obre la inscripció a les sessions de treballs dels 'Diàlegs'

El Fòrum 2004 obre la inscripció a les sessions de treballs dels 'Diàlegs'

30 de desembre de 2003 a les 0:00

El Fòrum Universal de les Cultures 2004 obre la possibilitat de participar en les sessions de treball del cicle de conferències anomenats Diàlegs, un dels puntals de la trobada internacional que es farà a Barcelona entre el 9 de maig i el 24 de setembre de l'any vinent i que compta amb el suport de l'Ajuntament de Cerdanyola i la inclusió de diferents activitats culturals que es realitzen a la nostra ciutat. La inscripció en aquests Diàlegs es pot formalitzar a través de la web oficial del fòrum a l'adreça www. barcelona2004.org.

L'objectiu del Fòrum 2004 és, segons els seus responsables, "reflexionar i compartir experiències sobre la pau, la diversitat cultural i el desenvolupament sostenible, amb l’objectiu de millorar el món en què vivim". En aquest sentit, les conferències batejades com Diàlegs seran un de les parts més destacades de la trobada ja que els seus responsables les consideren "l’eina fonamental per construir ponts entre la diversitat".

Els Diàlegs aborden diferents temàtiques de la societat contemporània agrupats en 11 blocs:

  1. Diàlegs introductoris sobre la situació del món avui
  2. Diversitat Cultural i Mitjans de Comunicació
  3. La Paraula
  4. Ciència, Coneixement i Desenvolupament Sostenible
  5. Llibertat, Seguretat i Pau
  6. Globalització i Desenvolupament
  7. L’espiritualitat
  8. Algunes Veus Ofegades: dona, joves, comunicació intergeneracional i cultural
  9. El Paper de l’Educació i la Cultura en el Desenvolupament
  10. La Ciutat: entorn de convivència
  11. Nous actors, noves dinàmiques.

Durant els 141 dies de l’esdeveniment, els Diàlegs s’organitzen en sessions –d’entre un i set dies– amb la participació de persones rellevants en els àmbits intel·lectual, acadèmic i científic. Així, cada diàleg està dirigit per un amfitrió de solvència reconeguda i es reservaran files preferents (files 0) per als ciutadans i les organitzacions cíviques perquè "puguin aportar de manera directa les seves propostes, opinions i preguntes".

Entre els ponents que han confirmat la seva presència en aquesta cita hi ha Jim Garrison, president de l’State of the World Forum; Jacques Delors, director del centre d’investigació Nostra Europa i expresident de la Comissió Europea; José Saramago, escriptor i premi Nobel de Literatura el 1998; Jorge Semprún, escriptor; Mikhail Gorbatxov, expresident de l’antiga Unió Soviètica; Federico Mayor Zaragoza, exdirector general de la UNESCO i director de la Fundació Cultura de Pau; Baltasar Garzón, magistrat; John Hume, premi Nobel de la Pau el 1998; Gro Harlem Brundtland, exdirectora general de l’OMS i expresidenta de Noruega; Ruud Lubbers, de l’Alt Comissionat per als Refugiats de l’ONU – ACNUR; Ignacio Ramonet, director de Le Monde Diplomatique; Fernando Henrique Cardoso, professor de Ciències Polítiques de la Universitat de São Paulo i expresident del Brasil; Jon Juaristi, director de l’Instituto Cervantes; o Odón Elorza, alcalde de Sant Sebastià, entre molts altres.