Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • El grup de recerca NAT de la UAB desenvolupen un programa d'activitats a la natu...
El grup de recerca NAT de la UAB desenvolupen un programa d'activitats a la natura amb efectes positius per al benestar emocional

El grup de recerca NAT de la UAB desenvolupen un programa d'activitats a la natura amb efectes positius per al benestar emocional

31 de juliol de 2024 a les 10:26

L’estudi científic del programa Activa’t amb la natura, dut a terme pel grup de recerca Nature-Activity-Therapy (NAT) de la UAB, amb la Diputació de Girona, mostra efectes significatius, com reduccions en la fatiga i l’estrès, increments en l’activació i millora del control emocional, de l’estat d’ànim i de l’autoeficàcia.

L’estudi NAT-Dipsalut ha tingut com a objectiu principal avaluar l’impacte de la intervenció Activa’t amb la natura en el benestar emocional i la salut mental per valorar la idoneïtat de fomentar la pràctica d’activitat física guiada a la natura entre la població general i la prescripció de natura entre els i les professionals de la salut.

Els resultats obtinguts posen de manifest que aquest programa té efectes positius tant a curt com a llarg termini en diversos aspectes relacionats amb el benestar emocional, amb el vincle social i amb la connexió amb la natura. 

El doctor Antoni Sanz Ruiz, coordinador de l’estudi científic NAT-Dipsalut, ha subratllat que “els efectes emocionals i cognitius observats a curt termini són destacables; fins i tot des de les primeres sessions es poden observar reduccions lleus en la fatiga i moderades en l’estrès, increments moderats en l’activació i el control emocional, i una millora intensa de l’estat d’ànim”. L’estudi NAT-Dipsalut també ha permès constatar que el programa Activa’t amb la natura produeix efectes positius a llarg termini.

L’estudi NAT-Dipsalut ha estat desenvolupat per la Universitat Autònoma de Barcelona amb la col·laboració de Dipsalut. El seu objectiu principal és avaluar l’impacte en el benestar emocional i la salut mental de la pràctica guiada d’activitat física a la natura, així com generar evidència científica que incrementi la prescripció d’activitat física en entorns naturals.

Aquest estudi científic s’ha desenvolupat de manera paral·lela al programa Activa’t amb la natura durant dotze mesos aproximadament. El programa Activa’t amb la natura integra diverses iniciatives que comparteixen un enfocament comú: la millora de la salut i el benestar mitjançant la connexió amb la natura i l’adopció d’hàbits positius en la vida quotidiana.