El II Festival de Cinema s'obre amb dansa i una aposta per la joventut
15 de maig de 2002 a les 0:00La segona edició del Festival de Cinema i Arts Visuals de Cerdanyola s’inaugura aquest vespre amb l’obertura, a les 20 hores i al vestíbul del teatre de l’Ateneu de l’exposició Arran dels clavells: cartells del cinema portuguès dels anys 70 i, a partir de les 20.30 hores, de la gala inaugural del certamen amb la representació de l'espectacle de cinema-dansa Baraka 14, espectacle realitzat per l'Aula de Dansa de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i amb la direcció de Carles Salas.
Els responsables del certamen afirmen que l'objectiu és consolidar un certamen ""diferent"" al panorama estatal amb una aposta per la creativitat dels joves creadors.
Entre les novetats destacades d'aquesta segona edició hi ha la incorporació d'un quart premi als ja existents. Així, al Miquel Porter i Moix de curtmetratges, el Fantosfreak de cinema fantàstic, i el Improvisa 2002 de pel.lícules improvisades, s'afegeix enguany el Premi de Documental Creatiu.
Al marge de la incorporació d'un nou concurs, el festival presenta com principal novetat la celebració de la primera Mostra de Petites Produccions Digitals (PPD), en la que s'exhibiran obres d'innovació tècnica.
Al marge de la secció competitiva, el festival ofereix també una mostra retrospectiva sobre la figura del veterà director portuguès Manoel de Oliveira, del que es projecten, entre d'altres pel.lícules, Os canibais, O convento, A carta o O porto da minha infancia. La directora del festival, Francesca Prats, destaca la ""fina ironia carregada de vitalisme"" del cinema ""auster i familiar"" de De Oliveira i remarca que la restrospectiva és una oportunitat única d'aprofundir el coneixement d'una cinematografia pròxima i al temps desconeguda com és la de Portugal.
El certamen està patrocinat per l'Ajuntament de Cerdanyola i la UAB i compta amb el treball de diverses entitats a l'organització: l'agrupació foto-cine Cerdanyola-Ripollet, l'associació multiplataforma d'internautes, Xiscnèfils, el cineclub Fritz Lang, el Centre de la Imatge de la UAB, Fantoscope i Plan 9.