Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • El Museu d’Art de Cerdanyola disposa de noves audioguies
El Museu d’Art de Cerdanyola disposa de noves audioguies

El Museu d’Art de Cerdanyola disposa de noves audioguies

18 de juny de 2021 a les 8:28

El Museu d’Art de Cerdanyola disposa de noves audioguies gràcies a l’aplicació VisitMuseum, impulsada per la Generalitat i que permet fer la visita als museus de Catalunya a través d’un dispositiu mòbil. Les audioguies estan disponibles en català, castellà, anglès i francès.

El director general de l’Agència Catalana de Patrimoni, Josep Manuel Rueda, parlava de la importància del binomi patrimoni / comunitat i la necessitat d’establir una comunicació fluïda i constant entre ambdues parts. En aquest sentit s’han desenvolupant iniciatives com el VisitMuseum, nascuda al 2015i treballada conjuntament amb la xarxa de museus, oferint diferents modalitats adaptades a les necessitats de cada equipament. En el cas del MAC s’ha optat per una audioguia narrativa que ens passeja per la història de l’edifici i els artistes més vinculats a la cituat.

Josep Manuel Rueda creu que "molta gent es sorprendrà de la riquesa patrimonial que atresora una ciutat metropolitana com Cerdanyola, sovint víctima d’idees preconcebudes i errònies", convidant a visitar els museus dels que disposa, com el MAC Can Domènech i el Museu de Ca n’Oliver, que qualifica "d'equipaments de primera fila que generen una gran activitat cultural".

El director del Museu d’Art, Txema Romero, considera que "les noves audioguies són una eina més de les que té el museu per avançar en accessibilitat i difusió, un museu petit que creix en molts aspectes per arribar a tothom i generar activitat de la mà de ciutadania i administracions".

L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, es felicitava per poder disposar d’un nou servei que “ens ajuda a caminar cap a l’excel·lència del museu i que ajudarà molt més a difondre el nostre patrimoni entre la ciutadania, que no sempre és prou conscient de la riquesa patrimonial de la ciutat, i també als visitants estrangers, més nombrosos del que es pugui pensar gràcies a la presència de la UAB”.