Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • El Parc Taulí fa un estudi de seroprevalença sobre la Covid-19
El Parc Taulí fa un estudi de seroprevalença sobre la Covid-19

El Parc Taulí fa un estudi de seroprevalença sobre la Covid-19

11 de maig de 2020 a les 8:46

Prop de 3.000 professionals de l’Hospital del Parc Taulí han iniciat les extraccions de sang per participar a l’estudi serològic per conèixer millor la resposta immunitària contra el coronavirus. A partir de les mostres analitzades es podrà determinar quina part de la població ha desenvolupat immunitat a la Covid-19 i avaluar el grau de resposta als anticossos per orientar sobre la protecció futura per fer front a la infecció.


Es tracta d'un estudi pioner sobre la resposta immunitària en el personal sanitari de l’Hospital i un grup ampli de pacients, així com en la població de referència a la comarca. La Fundació Banc Sabadell finança aquest estudi de seroprevalença sobre la Covid-19 que té com a principal objectiu conèixer la resposta immune que està provocant en la població, però també la proporció real de casos que han creat anticossos, tant en pacients diagnosticats com en altres casos no detectats per no haver presentat símptomes. Fonts hospitalàries indiquen que aquest coneixement “permetrà determinar la necessitat o no de tractaments preventius i l’establiment d’estratègies de prevenció i possible vacunació”.

La primera fase de l’estudi ha estat destinada al disseny, creació de bases de dades, logística, obtenció de les mostres i posada a punt dels tests serològics. La segona fase es basa en l’obtenció i l’anàlisi serològic de les mostres i, en la fase final, es realitzarà l’anàlisi de les dades. El resultat final de la investigació està previst que es faci públic durant el primer trimestre de 2021.

Un total de nou investigadors formen l’equip responsable de la investigació, que està integrat per: Gemma Navarro, de l’àrea de Epidemiologia; Manel Cervantes i Marta Navarro, del Servei de Malalties Infeccioses; Pilar Peña i Rosa Serrano, del Servei de de Salut Laboral; Juan Francisco Delgado i Germán Julia, del Departament d’Immunologia i Isabel Sanfeliu i Mateu Espasa, de l’Àrea de Microbiologia.

En només uns mesos, més de dos milions de persones a tot el món s’han vist afectades per aquesta pandèmia. Des del Parc Taulí destaquen que “moltes preguntes sobre la infecció segueixen obertes i és transcendent trobar resposta a aquestes incògnites”. Però, afegeixen, “de igual importància és preveure noves pandèmies en el futur i dotar-nos de les eines científiques i sanitàries que ens permetin enfrontar-les” en condicions adequades.