El Parc Taulí rep un dels robots de desinfecció contra la Covid-19 de la Comissió Europea
27 de setembre de 2021 a les 8:59Els robots donats per la Comissió Europea ajuden a desinfectar les habitacions dels pacients de Covid-19 i formen part de les mesures que ha pres la Comissió per abastar els hospitals d’arreu de la UE a fi d’ajudar-los a fer front als efectes de la pandèmia del coronavirus. L’hospital de Sabadell ha rebut l’últim dels 200 robots adquirits inicialment per aquesta iniciativa.
Aquest robot és capaç de desinfectar una habitació de mida estàndard en tan sols deu minuts a través de llum ultraviolada. A més, amb una sola càrrega el robot podrà desinfectar divuit habitacions. L’objectiu és garantir un entorn estèril als hospitals sense exposar el personal a riscos innecessaris.
L’ús dels robots evitarà que els professionals de neteja hagin de manipular, transportar o emmagatzemar productes químics tòxics, perillosos o corrosius. Els dispositius es poden dirigir a distància a través d’una aplicació mòbil i l’operació es podrà iniciar des de l’exterior de l’habitació.
Francesc Luque, director de Serveis Econòmics i Serveis Generals de l’hospital del Parc Taulí, destaca que l’ús d’aquest robot és una garantia de seguretat tant per a professionals com per a pacients.
Ver esta publicación en Instagram
25 robots de desinfecció ja han estat treballant dia i nit a diferents centres hospitalaris espanyols des de febrer per ajudar a combatre la propagació del coronavirus. Gairebé tots els països de la UE han rebut com a mínim un robot de desinfecció.
A banda dels 200 robots inicials que es van anunciar el novembre de l’any passat amb un cost de 12 milions d’euros -l’últim dels quals és el que ha arribat al Parc Taulí-, la Comissió té acordada l’adquisició d’uns altres cent, cosa que suposarà una donació total de tres-cents robots.
Els robots han estat subministrats per l’empresa danesa UVD Robots que va guanyar un concurs d’emergència. Aquesta iniciativa, segons indiquen fonts de la Comissió Europea, forma part del seu “esforç per proporcionar equipaments útils i necessaris als estats membres i ajudar-los a fer front a la pandèmia”.
Margrethe Vestager, vicepresidenta executiva de la Comissió Europea, ha explicat que "ajudar els països a superar els desafiaments de la pandèmia continua sent una prioritat i aquestes donacions són una forma de suport molt tangible, un excel·lent exemple del que es pot aconseguir ".