El Parc Tecnològic del Vallès rep la Marca Q de qualitat
30 de gener de 2025 a les 11:02La distinció consolida el polígon industrial Parc Tecnològic del Vallès com un referent en innovació, sostenibilitat i competitivitat empresarial, reforçant el posicionament de Cerdanyola com a pol d’atracció d’inversions
El Parc Tecnològic del Vallès (PTV) ha estat distingit amb la certificació Marca Q de qualitat, un reconeixement que acredita l’excel·lència en la gestió i els serveis dels polígons d’activitat empresarial.
La Marca Q de Polígons Empresarials, impulsada per la CEPE, certifica àrees industrials que compleixen els més alts estàndards en infraestructures, accessibilitat, serveis i sostenibilitat. Segons David Jiménez, vicepresident de la CEPE, “els polígons empresarials són punts de concentració de talent, riquesa i ocupació. La Marca Q és una certificació exigent que avalua en profunditat la situació de cada polígon i, actualment, només 25 polígons a Espanya i 11 a Catalunya han aconseguit aquest reconeixement”.
L’Ajuntament de Cerdanyola, amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), PIMEC i CEPE, ha liderat el procés de certificació del Parc Tecnològic del Vallès, superant una auditoria exhaustiva que ha valorat aspectes com la qualitat del paviment, l’enllumenat, la senyalització i la gestió ambiental.
L’acte de lliurament es va celebrar, ahir dimecres 29 de gener, a la Masia Can Serraparera, seu del servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, amb la presència de representants institucionals, empresarials i de la Coordinadora Española de Polígonos Empresariales (CEPE).
El president de l’Associació Empresarial de Cerdanyola, Jaume Maranges, va voler felicitar el Parc Tecnològic del Vallès i l’Ajuntament pel treball conjunt i va encoratjar altres polígons a seguir el mateix camí.
Per la seva banda, la directora de l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’AMB, Ester Pujol, va destacar la importància d’aquesta certificació per al teixit socioeconòmic de la ciutat, subratllant que “els polígons han de ser repensats des del punt de vista urbanístic, amb una clara aposta per la col·laboració públic-privada i una estratègia de sostenibilitat de 360 graus”. A més, va afegir que “aquest certificat no només és motiu d’alegria, sinó que també convertirà el Parc Tecnològic del Vallès en un punt d’atracció per a la inversió i una millora significativa per a les empreses”.
Finalment, l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, va posar en valor l’esforç conjunt que ha fet possible aquest reconeixement, destacant que “el més difícil no és només arribar, sinó mantenir-se. Aquesta certificació és el resultat de l’excel·lència i del treball conjunt entre administracions i empreses”. Cordón també va remarcar que “el Parc Tecnològic del Vallès és un polígon empresarial consolidat i esperem que el Parc de l’Alba, actualment en ple desenvolupament, pugui arribar també a aquest nivell d’excel·lència”. Així mateix, va reafirmar el compromís del govern municipal per continuar consolidant Cerdanyola com un espai d’oportunitats que permetin la millora de la qualitat de vida per a la ciutadania.
Amb aquest reconeixement, el Parc Tecnològic del Vallès es consolida com un referent en la innovació i la competitivitat empresarial, reforçant el posicionament de Cerdanyola del Vallès com un pol d’atracció per a empreses i inversions. L’Ajuntament de Cerdanyola reafirma així el seu compromís amb la millora contínua de les infraestructures i els serveis empresarials, impulsant un model de creixement sostenible i competitiu que beneficiï tant les empreses com la ciutadania.