El PAS demana que la Plana del Castell es consideri part del Parc de Collserola
12 de maig de 2004 a les 0:00El portaveu de l’assemblea del PAS al ple de l’Ajuntament, Carles Arroyo, valora molt positivament la petició feta des del consistori perquè s’acabi declarant Collserola com a Parc Natural, però estima que tal com es planteja és una petició insuficient, en no tenir en compte la zona de la Plana del Castell. “És molt positiu que es declari Collserola com a Parc Natural, però en aquesta declaració hauria d’anar també el preparc, la zona de la Plana del Castell que actua com a rebedor de la serra i compleix una important funció biològica en el manteniment de l’hàbitat natural de la pròpia serra. Hem de defensar el parc en la seva totalitat, per limitar l’impacte dels possibles vials que es contemplen a la zona, com el túnel d’Horta. I francament, veient la sensibilitat mostrada fins ara pel govern de la Generalitat, en especial des del Departament de Territori en mans del PSC, no som gaire optimistes, o si més no estem bastant preocupats”.
El PAS continua demanant una major previsió i planificació en la construcció d’equipaments a la ciutat, acusant a l’equip de govern de continuar amb la pràctica totalitat de les obres iniciades per l’antic govern municipal, al que precisament sempre havien criticat per manca de planificació. “Abans de construir més equipaments hem de saber quins són els terrenys lliures que tenim a Cerdanyola, quins hem de preservar, i això no s’està fent, s’estan construint infrastructures sense reservar espais per a les necessitats del futur, com ara escoles, centres sanitaris... S’ha de fer el mapa d’equipaments abans de posar no tan sols la caserna dels Mossos d’Esquadra, si no per exemple tota la indústria projectada al voltant de la Plana del Castell. I el més greu, no es parla amb la gent per fixar aquestes necessitats d’equipaments, se’ls explica el que es farà una vegada ja està decidit des de d’alt”.
En aquesta planificació del mapa d’equipaments, el PAS exigeix una participació real de la ciutadania en la pressa final de decisions, tot i reconèixer que fer participar a la gent no és una tasca fàcil. “Hem de fer pedagogia, perquè és molt difícil aconseguir la participació d’un gran número de persones, que la gent s’interessi pel que passa a la seva ciutat i tingui un criteri propi. S’ha de regenerar el teixit associatiu que moltes vegades acaba funcionant per pura inèrcia i s’estanca. I l’Ajuntament no solament ha d’escoltar les propostes que li arribin, si no actuar en consonància amb elles. I que consti que som els primers a reconèixer que tot procés de participació és força difícil i complicat de dur a terme, però s’ha de treballar per tirar endavant”.
Finalment, sobre la recuperació de Cerdanyola Opcions, Arroyo torna a deixar clar que no es qüestiona la professionalitat de les persones escollides, si no d’uns objectius que es jutgen poc concrets. “No tenim res en contra de les persones nomenades per dur endavant Cerdanyola Opcions, però entenem que aquesta empresa no va funcionar bé quan es va crear i encara no sabem per quin camí vol anar ara l’Ajuntament, perquè no han concretat de quina manera es pensa gestionar el tema d’aparcaments i habitatge protegit. Ens sembla bé crear i potenciar empreses municipals, sempre que existeixi una línia política clara sobre els seus objectius, i ara per ara, en aquest cas, no la veiem. Ningú ens ha explicat com actuarà aquesta empresa en els dos temes que ha de gestionar”.