El PDeCAT considera que el govern no fa inversions, tot i tenir diners, perquè no té projecte
6 de juny de 2018 a les 12:57El grup municipal del PDeCAT ha fet balanç dels darrers tres anys del mandat destacant els temes resolts pel govern, els que encara estan pendens i els que es podrien haver realitzar segons el seu parer. Els tres regidors critiquen que, disposant de diners, no s'hagi invertit en projectes que consideren importants per a la ciutat.
Audios
06-06-2018 PDECAT 1
06-06-2018 PDECAT 2
06-06-2018 PDECAT 3
"El govern de Cerdanyola té diners per a inversions, però no té projecte de ciutat". Aquesta és la principal conclusió del balanç dels darrers tres anys de mandat que el grup municipal del PDeCAT va fer ahir en un acte a la seu de l'AVV de Sant Ramon.
Els regidors Josep Grau, Marc Costa i Encarna Linares, acompanyats pel president del partit, Josep Maria Gispert, van repassar la feina feta pel govern municipal des de maig del 2015, la que està en procés i la que es podria haver fet i no s'ha realitzat, segons el seu parer.
El portaveu del grup, Josep Grau, explica que encara queda un any de mandat i un munt d'inversions compromeses pel govern i diners per fer-les i que des del PDeCAT treballaran perquè es compleixin.
A més, recalca que no es pot admetre de cap manera manifestacions de grups polítics que donen per acabat aquest mandat perquè això "és un frau a l'electorat, no és decent i ho volem denunciar".
Grau afirma que la seva formació impulsarà una taula de treball que integri totes les veus que vulguin millorar Cerdanyola des de les propostes, idees, projectes o senzillament estats d'opinió perquè la ciutat "té molts actius i no podem deixar perdre més oportunitats".
Els regidors del PDeCAT recorden que des de fa un any es governa amb 5 regidors amb acords puntuals sobre temes concrets, però sense establir ni proposar per part del govern cap acord de governabilitat amb cap grup de l'oposició. Segons admeten "és molt difícil trobar el consens quan no hi ha pactes previs". Tot i i això, Josep Grau manifesta que es podrien haver buscat altres fórmules com fer un pacte de governabilitat per desencallar temes importants o delegar en alguns regidors per gestionar competències perquè "Cerdanyola hauria de ser la prioritat".
Temes realitzats i temes pendents
Els membres d'aquest grup municipal enumeren les obres realitzades i qüestions aprovades en els darrers tres anys de mandat com: la coberta del pavelló de Can Xarau, la coberta del Mercat de Les Fontetes, l'aprovació inicial del reglament de parelles estables, l'aprovació del pla especial de protecció i millora de Valldaura, la resolució del contracte amb Cerdanyola Aparca sobre el servei de zona blava, el conveni amb l'AMB per la intal·lació de marquesines pel transport públic, la supressió del servei de deixalleria al Campus de la UAB, la modificació del PERI de la UAB, el procés participatiu de Ca n'Altimira, la modificació del PGM de la zona esportiva Xarau, aprovació del Pla d'Igualtat, la suspensió de llicències urbanístiques a Polizur i la Bòbila i suspensió de llicències a Santa Teresa.
També enumeren els temes més rellevants de Cerdanyola que encara no s'han acabat de resoldre com: el PEM Guiera, del que encara no s'ha portat a Ple el valor de reversió; el tanatori-crematori, que encara està encallat als jutjats; el nou conveni amb l'EMD; el tema de Cerdanyola Aparca, "judicialitzat per una part del consistori"; les pistes del ZEM riu Sec, sense licitar; la nova Relació de Llocs de treball de l'Ajuntament, sense concretar, o el Centre Direccional, a l'espera del nou plantejament.
D'altra banda, el regidor Marc Costa indica que s'ha endarrerit la solució pels abocadors de Can Planes i Elena perquè el govern no es refiava dels estudis que s'havien fet amb anterioritat. Van encarregar un de nou que va concloure que els primers eren bones solucions. Per això, critica que han passat tres anys i encara no s'han començat les obres de remediació. Ara s'ha començat la redacció d'un nou Pla Director Urbanístic amb un Pla de mobilitat, però segons afirma "s'ha perdut el temps".
Un altre tema a resoldre, segons PDeCAT, és el de les relacions amb la UAB que qualifiquen de "febles" i que s'haurien de potenciar, a més de recordar el deute pendent que la universitat té amb l'Ajuntament de Cerdanyola. A tall d'anècdota, comenten que l'Ajuntament de Sabadell s'ha implicat molt en la celebració dels 50 anys de l'Autònoma, al contrari que el de Cerdanyola.
Pel que fa als temes d'economia, Costa explica que quan va assumir la regidoria d'Empresa en els mesos en què hi havia pacte de govern, va impulsar un estudi, el Pla de polígons, subvencionat per la Diputació, per potenciar la instal·lació d'empreses a la ciutat i que ha quedat en un calaix. A més, segons explica, els empresaris de Polizur s'han queixat dels actes de vandalisme que pateixen sobretot durant els caps de setmana.
Els regidors del PDeCAT, també critiquen que una qüestió tan important com el Pla Estratègic s'ha posat en marxa gràcies a una moció seva.
Manteniment i neteja deficients
Però, un capítol destacat per a la formació és el de la neteja i manteniment de l'espai públic qualificat com a "deficient" i per al que proposen incrementar el servei amb modificació de contracte de l'empresa concessionària.
També la qüestió d'un pla de mobilitat i el transport públic s'ha quedat en un calaix, segons afirmen, recordant la moció per portar el transport públic als CAP's que van haver de presentar dues vegades. En aquest assumpte, aposten per un canvi de model de transport públic.
Una altra qüestió que encara està pendent d'una solució definitiva és el del projecte de municipalització de les escoles bressol que tenia el govern i que no es poder aprovar. El grup és partidari, remarca la regidora Encarna Linares, del funcionament actual que no genera cap queixa per part de les famílies.
Els membres del grup municipal expliquen que entre les qüestions que no s'han portat a terme i es podria haver treballat es troba la de política d'habitatge de lloguer social, inici del Pla de ciutat, el dèficit en instal·lacions esportives, la compra de la casa al costat del MAC per ampliar el Museu, la pèrdua de subvencions europees i els projectes relacionats amb l'emprenedoria.
Un apartat destacat és el de les dades econòmiques. Com a conclusió, indiquen que Cerdanyola té els recursos per fer aquestes inversions ja que des del 2014 "va baixant el deute i augmentant els ingressos, però les inversions estan en un calaix" perquè el govern "no té projecte".