El Ple aprova destinar 300 mil euros a la millora de l'enllumenat públic de Quatre Cantons
19 de juliol de 2024 a les 9:03El Ple ordinari del mes de juliol ha aprovat una modificació de pressupost de 429 mil euros que tenen a veure amb diversos serveis, com Espai Públic, on es destinen uns 300 mil euros per a una reforma de l’enllumenat a Quatre Cantons; i quantitats més petites per a despeses de lloguer d’una nova nau per a la Brigada Municipal o per a activitats i convenis en l’àmbit cultural, tal i com explicava el regidor de Serveis Econòmics, Javier Sánchez.
Sobre el lloguer d’una nau per a la Brigada, el portaveu d’ERC, Íñigo Enterría, preguntava quines actuacions de millora s’hi faran a l’actual i si el govern encara continua amb la previsió de comprar-ne una altra, com estava previst al Pressupost. Javier Sánchez indicava que tot i que s’havia previst la compra, des del mateix servei s’ha dit que el lloguer serveix per donar resposta a la necessitat actual, a més de fer el condicionament de la nau que ara utilitzen.
En canvi, el portaveu d’En Comú Podem, Pedro Arco, proposava la construcció d’una nau en terrenys municipals. Arco també tornava a demanar que els romanents de tresoreria que quedin per a habitatge social per a emergències.
El punt va ser aprovat amb els vots del grup del govern i l’abstenció de la resta de grups.
Modificació parcial de la Relació de Llocs de Treball
El darrer Ple del curs polític també ha aprovat la modificació parcial de la Relació de Llocs de Treball (RLT) i aprovació inicial de la Plantilla de l’Ajuntament per tal de continuar treballant en millorar l’organització i els processos de gestió per acabar donant un millor servei a la ciutadania, per a la qual cosa es creen tres oficines amb estructura directiva: oficina de direcció, oficina de pressupost i projectes transversals i oficina de planificació estratègica i d’innovació. També es creen dos llocs nous d’auxiliar d’educació especial per a l’Escola Municipal La Sínia que fa 15 anys que existien i que el govern ha volgut que siguin estructurals.
La regidora de Recursos Humans, Pepi Rivera, explicava que l’objectiu és tenir una organització “més senzilla, resolutiva i transversal” i per a aconseguir-ho es contemplava la creació d’estructures directives.
Des de l’oposició, el portaveu d’En Comú Podem, Pedro Arco, preguntava perquè de les tres oficines amb les que es dota l’Ajuntament que surten a l’expedient, només es dona visualització a les oficines de pressupost i projectes transversals i oficina de planificació estratègica i d’innovació i no surt la de direcció i reclamava quan es pensava donar formalitat a tota l’organització.
El portaveu d’ERC, Íñigo Enterria, es queixava de que el govern no hagués portat dos expedients diferents per tractar el punt: d’una banda, la modificació parcial de la RLT i de l’altra la creació de les places, per poder votar en contra en el primer cas i a favor en el segon. Enterria també criticava la nova estructura organitzativa de l’Ajuntament que, segons remarcava és “més vertical amb més càrrecs directius molts d’ells de lliure designació i menys horitzontal, quan el que es necessita a l’Ajuntament són més administratius, més places tècniques i menys caps.
També ocasionava debat el fet de que les dues noves places creades siguin de funcionàries i no de personal laboral, com la resta de treballadors de La Sínia, una manca de criteri homogeni, segons Enterria.
Pepi Rivera contestava al portaveu d’ERC que encara queda molta feina a fer, però que s’ha de començar per alguna banda. I que els nomenaments de personal funcionari és una tendència per acabar amb la temporalitat.
El punt va ser aprovat amb els vots del grup del govern; el vot en contra de Guanyem i l’abstenció de la resta de grups.