Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • El Ple aprova mocions per crear taules de treball contra la construcció del crem...
El Ple aprova mocions per crear taules de treball contra la construcció del crematori i per definir el model de gestió de les escoles bressol municipals

El Ple aprova mocions per crear taules de treball contra la construcció del crematori i per definir el model de gestió de les escoles bressol municipals

29 d'octubre de 2021 a les 8:53

La convocatòria d’una taula de treball per evitar la construcció del crematori, la creació d’una comissió de treball per l’estudi del model de gestió de les escoles bressol municipals, un procés participatiu ciutadà per definir els possibles usos de la casa Llopis o la millora laboral i retributiva de la Policia Local van ser algunes de les propostes debatudes i aprovades al Ple d’octubre en el temps de les mocions.

Una moció presentada per ERC, Ciutadans i Guanyem instant al govern municipal a la convocatòria immediata d’una taula de treball que tingui la finalitat d’estudiar els mecanismes legals per a evitar la construcció del crematori, formada per l’associació Cerdanyola diu no al Crematori i les associacions i plataformes ciutadanes que ho sol·licitin, va ser aprovada amb els vots favorables de tots el grups de l’oposició i l’abstenció del PSC, que consideren que poques solucions pot aportar a un tema que pràcticament ha esgotat totes les vies. Per al portaveu de Guanyem, Ivan González, "és el moment de la valentia política i convocar la taula com a mostra de força i unitat contra la construcció del crematori".

El Ple va aprovar una moció d’En Comú Podem instant a la creació immediata d’una comissió d’estudi política tècnica per estudiar la implantació del model de gestió pública de les Escoles Bressol Municipals. ERC i Guanyem es van abstenir per considerar que l’expedient que demostra que és millor un model de gestió directa ja està fet i que seria més pràctic iniciar el tràmit per a la municipalització de les escoles bressol.

Des del govern, el regidor d’Educació, David González, defensava la creació de la comissió perquè l’expedient del qual parlaven ERC i Guanyem ja ha estat rebutjat tres vegades pel plenari "perquè no compleix els requisits legals, formals i estructurals; i perquè per canviar l’actual model de gestió primer cal crear una comissió d’estudi".

Amb els vots a favor d’ERC, Ciutadans, Guanyem i Junts per Cerdanyola i l’abstenció de PSC, En Comú Podem i PP, el plenari va aprovar una moció d’ERC que insta al govern a iniciar, en un termini màxim de 6 mesos, un procés participatiu per a definir els usos concrets dels jardins i de l’edifici de la Casa Llopis, tal com exposava la regidora d’ERC, Carme Pina, que parlava de convertir la Casa Llopis "en una oportunitat per connectar el centre amb els barris de Banús i Bonasort i disposar d’un nou equipament per a ús ciutadà".

Junts per Cerdanyola ho veu com una idea interessant però demanava ser prudents amb els processos participatius, posant en valor on està la casa. Mentre, En Comú Podem recordava la necessitat d’un reglament dels processos participatius i d’un nou ROM. Des del govern no acaben de veure clar el procés participatiu quan ja s’ha decidit instal·lar la OAC a la planta baixa i un espai polivalent a la planta de dalt.

El Ple aprovava una moció d’ERC i Ciutadans que recollia les demandes del sindicat de la policia local i que rebia el suport de Junts per Cerdanyola i PP i l’abstenció de la resta de grups, instant al govern a la millora laboral i retributiva de la policia local i a convocar urgentment les places ofertades de l’any 2021 i que els nous agents s’incorporin a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya al gener de 2022, denunciant les mancances d’un col·lectiu laboral molt especialitzat

Altres mocions aprovades van ser una moció de Ciutadans condemnant els fets ocorreguts en la UAB el 6 d'octubre, amb agressions i coaccions a membres de l’entitat S’ha acabat, i en defensar del respecte, la convivència i la llibertat d’expressió a la Universitat. La moció va rebre el vot en contra d’ERC, Guanyem i Junts per Cerdanyola.

També s’aprovava, amb el vot favorable d’ECP; PSC, C’s i PP i l’abstenció de la resta de grups, de la moció d’ECP instant a constituir una comissió d’estudi per a les necessitats de Formació Professional en la nostra ciutat.

Amb els vots a favor de Guanyem i En Comú Podem, el vot en contra del PP i l’abstenció de la resta de grups, es va aprovar instar als serveis jurídics i econòmics de l’Ajuntament a analitzar i revisar les exempcions tributàries dels impostos municipals a tot tipus de confessions religioses, entitats sense ànim de lucre i associacions declarades d’interès públic.

De les tres mocions entrades per urgència només es va aprovar la moció d’En Comú Podem per promoure, juntament amb les entitats municipalistes, la nova llei de finançament dels ens locals, amb l’objectiu que esdevinguin uns governs amb capacitat de transformació i puguin desenvolupar amb qualitat les seves competències i serveis. Només el PP es va abstenir.

En canvi es va rebutjar la moció d’ERC que reprovava la inacció i deixadesa de funcions dels successius governs de l’Estat que han estat incapaços d’adequar el mètode de càlcul de l’impost de la plusvàlua municipal als requeriments que feia la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la el mètode de determinació de la base imposable de l’impost.

També es va rebutjar, amb els vots en contra de PSC, Ciutadans i PP, una moció de Guanyem que manifestava total suport al diputat Alberto Rodríguez en la seva lluita per fer valdre els seus drets de participació política, en el que es considera un atac frontal als més elementals drets democràtics.

Galeria d'imatges