Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • El Ple aprova una moció per obrir un procés de participació per la millora del s...
El Ple aprova una moció per obrir un procés de participació per la millora del servei de transport urbà

El Ple aprova una moció per obrir un procés de participació per la millora del servei de transport urbà

28 de gener de 2022 a les 9:00

El Ple de gener ha aprovat una moció, amb el vot en contra del govern, per obrir un procés de participació per la millora del servei de transport urbà de viatgers mitjançant autobusos, amb una concessió municipal caducada des de 2012.

Audios

28-01-2022 Albert Turon (ERC)

El Ple ha aprovat una moció d’ERC i PP a favor d’obrir un procés de participació per la millora del servei de transport urbà. Com recordava el regidor d’ERC, Albert Turon, la concessió municipal del servei de transport urbà està caducada des del 2012 i aquest fet ha provocat una degradació del servei, generant demandes reiterades de millora del servei, la freqüència, i de recorregut de línies actuals del bus urbà.

Després de rebre la documentació d’un estudi de possible millora del servei, elaborat per l'IERMB, lliurada al Consell Municipal de Mobilitat, Turon lamenta que "la nova licitació, que sembla treballar més en una adaptació al servei existent sense cap innovació, està mancada de participació ciutadana", i demana al govern iniciar de forma immediata un procés de participació real i efectiu.

També es va aprovar amb l’únic vot en contra del govern una altra moció d’ERC que acorda demanar que es modifiqui l’articulat de la Ley de Residuos y Suelos Contaminados para una Economía Circular per tal que els cànons establerts a l’esmentada Ley només s’apliquin a aquelles comunitats que no disposin d’un impost amb les mateixes característiques, i que es blindi el cànon català tal com es coneix fins ara, ja que es tracta d’un model de fiscalitat ambiental pioner, òptim i positiu, nascut d’un gran consens polític i social a Catalunya.

L’altra moció aprovada al Ple va ser la moció d’En Comú Podem en suport a la nova reforma laboral per considerar que "es restableixen els equilibris perduts en la negociació col·lectiva i fonamentarà un mercat laboral on la temporalitat se situï, per primera vegada, a l'entorn dels estàndards europeus". La moció va rebre el suport de PSC, Ciutadans i En Comú Podem, el vot en contra d’ERC i PP, i l’abstenció de Guanyem i Junts per Cerdanyola.

En canvi, dues mocions presentades per Guanyem, ERC i Junts per Cerdanyola van ser rebutjades amb els vots de PSC, Ciutadans i PP. La primera, en defensa de la cohesió social, la igualtat d’oportunitat i el català, demanava, entre altres punts, i tal com exposava la regidora de Guanyem, Laura Benseny, "complir el Reglament d’ús de la llengua catalana a l’Ajuntament que estableix que el català ha de ser la llengua a utilitzar en comunicacions, documentació, retolació, així com la llengua utilitzada en actes públics pels càrrecs de l’administració municipal".

Des del PSC es van mostrar a favor de la discriminació positiva del català i el seu ús preferent a l’espai públic, però el seu portaveu, David González, considerava que "la moció no ajuda a això perquè busca una confrontació política que allunya el consens". El regidor de Ciutadans, Gorka Samaniego, manifestava que "la moció no és bona per la defensa del català perquè ataca la llibertat de moltes persones al imposar l’idioma que han d’utilitzar a la seva".

L’altra moció rebutjada donava suport al diputat Pau Juvillà davant la sentència condemnatòria del TSJC i demanava al Parlament de Catalunya que es mantingui ferm i protegeixi els drets que en Pau Juvillà té com a diputat d’aquesta institució.