Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

El PP considera el 2004 un any perdut a Cerdanyola

El PP considera el 2004 un any perdut a Cerdanyola

29 de desembre de 2004 a les 0:00

El portaveu del grup municipal del PP a l'Ajuntament, Antonio González, ha fet un balanç del que ha estat per a la seva formació l'any 2004 a Cerdanyola. I el resultat finals no podria ser, al seu entendre, més decebedor, "el balanç de l’any només pot ser negatiu tenint en compte que l’acció de govern és inexistent. No s’ha fet cap tipus d’inversió, que és en definitiva el que serveix per mesurar la qualitat de vida dels ciutadans. L’únic que han fet es gastar-se els diners en una exposició de propaganda i inaugurar un Parc Cordelles que ja venia de l’anterior etapa i a més a més no agrada ni als propis socis de govern per que és un nyap. Desacords que per cert s’estenen a altres qüestions, el que demostra les tensions internes que existeixen en el pentapartit de govern. Bé, una cosa sí que ha fet el govern municipal, pujar els impostos de manera que ara paguem molt més que els veïns de localitats com Ripollet i Montcada. En canvi la situació de crisi econòmica s’agreuja cada vegada més i rebem menys recursos de la Generalitat. Total, un altre any perdut i una ciutat cada vegada més bruta".

El PP ta, bé critica tot el que envolta al Pla Parcial de la Plana del Castell, especialment el que qualifiquen d'opacitat informativa. "La nostra opinió sobre el pla parcial de desenvolupament de la zona de la Plana del Castell es veu condicionada per una simple qüestió: una falta d’informació total. La confusió al voltant del projecte és absoluta per manca de dades. Insistim, insistim, però només rebem informació parcial. L’equip de govern informa d’allò que l’interessa i ens oculta dades d’allò que no els interessa que es sàpiga, el que dificulta enormement la nostra tasca de seguiment d’un tema tan important per la ciutat. Es una actuació típica, venen fum i amaguen la realitat. L’única realitat que nosaltres veiem es que el pla parcial arriba mol tard, perjudicant greument a centenars de joves que continuen a l’espera d’optar a un habitatge de protecció oficial. Ara s’hauran d’esperar un mínim de sis anys per optar a un pis, amb l’encariment de preu que això comporta. Com no han de marxar de Cerdanyola?".

Tampoc es mostren d'acord en com s’ha planejat el desenvolupament de la zona, "tot d’una. Pensem que seria més de sentit comú fer una planificació per etapes, anant construint segons marquin les necessitats de la població. No cal edificar tot d’una i esgotar el sòl sense cap tipus de previsió. No anem sobrats de territori per construir, per que a més, poc que en tenim i el regalem a altres municipis. Així l’únic que aconseguim es privar-nos de recursos per al futur".

Sobre les places d'aparcament soterrani, no es qüestiona lal necessitat, però si el model. "Evidentment fan falta places d’aparcament soterrani, però, és necessari iniciar la construcció de tres parkings a l’hora? Nosaltres continuem pensant que el lloc més idoni és la zona del carrer de Santa Teresa. Hem votat en contra del plec de condicions per que resulta que si l’empresa adjudicatària, en aquest cas l’empresa del senyor Toro, ho decideix, pot traspassar la gestió a una altra empresa sense rendir comptes. I es que tornem als errors del passat amb Cerdanyola Opcions pel mig. Cap de les adjudicacions que ha fet aquesta empresa municipal, pensem en el Casal de l’Esport i el Bosc Tancat, ha funcionat. Molt ens temem que torni a passar el mateix, per que no s’ha corregit res".

González també expressa els seus dubtes sobre el futur hospital lleuger a la zona de Redosa. "Això d’hospital lleuger em sona a enganyifa. El que Cerdanyola es mereix és un hospital com cal, amb els seus llits, no un ambulatori gran. I francament, tinc els meus dubtes sobre el compromís de la Generalitat, per que en realitat el que diuen es que encara han d’analitzar si cal un hospital a la zona. Tant costa de veure que cal un hospital? No ho entenc. A mi en sembla que simplement han anunciat la construcció d’un hospital lleuger per fer callar a la gent i estalviar-se algunes mobilitzacions, però a l’hora de la veritat encara està per veure si faran alguna cosa o no. Si badem ens tornaran a prendre el pel".

Antonio González conclou el balanç de l'any lloant la tasca de les entitats de la ciutat, tot i considerar que potser n'hi ha masses. "Cerdanyola té un teixit associatiu molt ampli, amb un gran número d’entitats. Això està molt bé per que demostra implicació social i activitat cultural, però em pregunto si no són un número excessiu. Em sembla que hi ha moltes entitats que en realitat fan el mateix, o activitats semblants, i potser seria millor que s’agrupessin en una sola, per optimitzar recursos i facilitar una millor distribució de subvencions. Si la gent s’agrupa hi ha més gent per a treballar i es poden fer més coses. En quant a la política cultural, doncs no veig grans canvis respecte als darrers anys. Es fa el mateix de sempre. I es que aquest govern municipal, per molt que parli de canvi, és d’allò més continuista".