El programa Croma 2.0 s’inicia amb la participació de quatre escoles de Cerdanyola
23 de desembre de 2021 a les 12:37El programa socioeducatiu CROMA 2.0 que impulsa la Fundació Autònoma Solidària de la UAB ja ha començat l’activitat i té previst que hi participin 24 escoles properes a la universitat per a més de 280 infants de primària. Entre elles, ja han confirmat la seva participació les escoles de Cerdanyola de Les Fontetes, Sant Martí, Serraparera i Turó de Guiera.
El programa CROMA 2.0 té com a objectiu fonamental despertar l’interès per l’aprenentatge d’alumnat de 5è i 6è de primària que es troba en situació de vulnerabilitat socioeconòmica i que no disposa d’un acompanyament fora de l’horari escolar. Alumnat de la UAB dinamitza tallers i mentories per a aquests nens i nenes d’entorns amb menys recursos. A més de Cerdanyola, està prevista la participació de centres de Montcada, Ripollet, Rubí, Sabadell i Terrassa.
L’activitat principal són tallers on es combinen dinàmiques de grup, suport a l’estudi i projectes d’investigació. Aquests tallers són dinamitzats per estudiants de la UAB, principalment de les facultats de Ciències de l’Educació i Psicologia.
Gràcies a la participació voluntària d’alumnat de la UAB es fa possible l’apropament de la universitat a l’àmbit escolar. A través dels tallers es fan diverses propostes que basades en la recerca que s’està duent a la universitat. Tenen una durada d’entre 6 i 8 sessions i giren al voltant d’un repte que ha de resoldre l’alumnat. El resultat d’aquest projecte es presentarà a finals de maig en una jornada de cloenda a la UAB.
Mentories: acompanyament individualitzat
Com a complement als tallers, aquest curs es dona continuïtat a les mentories virtuals. Consisteixen en unes trobades setmanals en les quals estudiants de la UAB ajuden a infants del programa a realitzar les seves tasques acadèmiques. Les mentories s’adrecen a aquells infants que mostren majors dificultats acadèmiques i pretenen aportar un valor afegit al treball grupal que es duu a terme als tallers. A més, aquestes trobades serveixen per crear lligams emocionals entre mentor/a i alumnat.