El PSC aposta pels contractes a temps parcial, però indefinits
25 de març de 2002 a les 0:00Pasqual Maragall, president del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), afirmava dissabte a la III Conferència Nacional sobre ocupació de la Joventut Socialista (JSC), celebrada a l'Ateneu, que els problemes actual del mercat laboral només es poder solucionar “si veiem que flexibilitat i seguretat no són contradictòries”. Maragall indica que s’ha d’acabar amb els problemes d’estabilitat i seguretat en la feina que pateixen els joves per a poder encarar el seu futur.
Segons el president del PSC, és necessària la flexibilitat en el món laboral, però “una flexibilitat pactada, amb garanties, no de contractes-escombreries” i destaca que s’ha d’acabar “amb la clandestinitat de la vida normal” en que molts joves treballen sense un contracte o una nòmina amb la que poder accedir a un crèdit o un habitatge.
L’alcaldessa de Cerdanyola, Cristina Real, també va apostar per les contractacions a temps parcial i indefinides a les jornades dels joves socialistes i va afegir la necessitat d’apostar clarament per una doble formació, universitària i professional, i per l’obligació de controlar els abusos empresarials.
En aquest sentit, el diputat del PSC Josep Maria Rañé assegura que el 85 percent de les persones que tenen contractes a temps parcials “diuen que no el volen perquè són temporals” i es produeix una situació de “precarietat absoluta i total”. Rañé indica que s’ha d’apostar per un contracte a temps parcial per fer més fàcilment compatible la feina amb l’estudi o la família, però “indefinit, amb qualitat, formació i estabilitat”. Segons Rañé, hi ha 8 vegades més contractes a temps parcial temporals que indefinits.
La III Conferència Nacional de la JSC, celebrada sota el lema Fem-nos sentir. Treball digne, ja! va abordar la situació del mercat laboral a Catalunya, l’Estat i Europa i, molt especialment, el fenomen de la temporalitat com precarietat laboral. L’objectiu dels joves socialistes en reflexionar sobre les solucions a aplicar per millorar la situació laboral dins d’un programa de reflexió també sobre l’habitatge i la formació amb la finalitat de facilitar l’emancipació juvenil.