El PSC qüestiona la política de recursos humans i de participació del govern
5 de maig de 2004 a les 0:00La portaveu del grup municipal del PSC, Dolors Toló, ha explicat que el seu grup veu positiva la reactivació de l’empresa municipal Cerdanyola Opcions per tractar els temes relacionats amb habitatge protegit i aparcaments soterranis. Toló pensa que l’empresa havia complert amb la seva tasca durant un temps i que ara es presenta com una bona eina per treballar en les dos qüestions esmentades. El grup socialista no dubta de la professionalitat del personal escollit al capdavant de Cerdanyola Opcions, amb Martí Sastre com a gerent, càrrec que ja havia ocupat en l’anterior etapa de l’empresa, en canvi qüestiona la política de recursos humans que aplica l’equip de govern. Dolors Toló manifesta que “la política de recursos humans no està aplicant els mateixos criteris en segons quines situacions. Hi ha situacions en les que es pensa que la gent de la casa pot acumular més tasques, i algunes persones ja en tenen prou de feina. El però més gran el posem en el punt referent a l’autorització de sobrepassar la despesa oficial permesa, pensem que hi ha suficient gent que pot fer la feina sense haver de sobrepassar aquest límit marcat per llei. En segons quins serveis es pensa que com el personal intern va molt saturat es contracta gent de fora i en segons quins sembla que no importa acumular més feina, traduït en hores i dedicació, a la gent, sobrepassant aquest límit legal establert de prestacions econòmiques. L’equip de govern haurà de definir d’una vegada per totes quina és la política genèrica a aplicar a tots els diversos serveis de l’Ajuntament”.
Els aparcaments soterranis és un dels temes que es gestionarà des de Cerdanyola Opcions, sense cap mena de dubte una de les assignatures pendents dels darrers anys de govern municipal socialista. Toló afirma que “els aparcaments sempre han estat un tema prioritari per a nosaltres. De fet es va estar mirant la possibilitat d’aparcaments soterranis a la plaça Abat Oliba i es va fer un estudi per aparcaments al passeig del Pont, però acabat de fer l’estudi va sortir un inconvenient per part de l’Agència Catalana de l’Aigua, que alertava sobre les possibles crescudes del riu i els problemes que se’n derivaven si havia aparcaments soterrats a la zona. S’estava buscant una solució tècnica, però es va endarrerir fins a final de mandat i ja no ens podíem comprometre en una qüestió tant important a les portes d’unes eleccions. Vam decidir entomar el projecte una vegada passades les seleccions si tornàvem a repetir govern. No ha estat així i per tant li correspon al govern actual determinar els temps que es marquen pel tema dels aparcaments”.
El PSC també s’ha mostrat força crític i escèptic sobre el procés de participació ciutadana endegat des del govern municipal. Dolors Toló recorda que “els partits d’oposició, alguns ara al govern, es van desmarcar a final de mandat anterior del projecte de ciutat per considerar-lo poc participatiu. Es curiós, per que en un principi es van mostrar d’acord en el mecanisme del procés, fins que van decidir que era molt electoralista i van marxar. Ara, l’únic que han fet es canviar el nom a les coses i el nom de les comissions, però l’estructura és la mateixa. Les persones que les integren son les mateixes. Al arribar al govern semblava que li volien donar molta marxa al procés, de cop s’atura i ara es torna a activar fent el mateix que es feia abans, que justament per a algun grup del govern, quan estava a l’oposició, suposava una queixa de manca de participació, quan ells deixen aparcat tot el que era la participació més directa a través dels consells o de les pròpies entitats. Es fan reunions per sectors, se’ls informa directament i això es el que entenen per participació. A més s’informa al sector afectat, però no s’informa als grups polítics de l’oposició, que ens estem quedant totalment al marge d’aquest suposat procés de participació”.
El PSC es mostra convençut de la importància que tindrà per a Cerdanyola la caserna dels Mossos d’Esquadra en uns terrenys del Parc Tecnològic del Vallès; pensen que, tot i que força difícil, és possible i exigible la construcció d’un hospital subcomarcal i es mostren totalment d’acord en declarar Collserola Parc Natural.