Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • El PTV fa de Barcelona la capital mundial de la innovació i la tecnologia
El PTV fa de Barcelona la capital mundial de la innovació i la tecnologia

El PTV fa de Barcelona la capital mundial de la innovació i la tecnologia

27 de juny de 2007 a les 0:00

El Parc Tecnològic del Vallès (PTV) farà de Barcelona la capital mundial de la innovació i la tecnologia del 2 al 4 de juliol. Francesc Martos, conseller delegat i director general del PTV presetava ahir al Palau Robert de la Ciutat Comtal la XXIV Conferència Internacional de la IASP (Associació Internacional de Parcs Científics i Tecnològics) que s’inaugurarà el proper dilluns al recinte del Fòrum. El tema de la cimera serà la creativitat i la innovació en lacompetitivitat i creixement empresarial.

Francesc Martos ha subratllat que s’ha aconseguit superar la participació rècord xifrada en 600 assistents a Hèlsinki per la de Barcelona que és de 750 assistents de 67 països, i ha augmentat l’interès per acollir les properes conferències (Sud-Àfrica, el 2008; Estats Units, 2009) amb sis candidatures en pugna per al 2010.

Aquest esforç culminarà amb la Declaració de Barcelona que es donarà a conèixer dilluns a les 11:30 h., al recinte del Fòrum. Carles Fradera, director adjunt del CIDEM, copatrocinador de la conferència amb el Consorci de la Zona Franca, destaca que la Declaració de Barcelona remarcarà el compromís de l’Administració amb el model de la triple hèlix: treball conjunta entre universitats, empreses i governs.

Fradera indica que la conferència ha de servir per esclarir dubtes com el número i característiques dels parcs tecnològics que ha d’haver a Catalunya o com ha de ser l’ampliació del recinte tecnològic de Cerdanyola que els seus responsables demanden:

Francesc Martos remarca que els parcs tecnològics són una referència en a nova etapa ecnòmica que s’obre i posa l’exemple de la recuperació dels llocs de treball perduts a Cerdanyola amb la deslocalitzacio de Celestica gràcies a emprenedors que fomenten la creació de llocs de treball de qualitat futur.

La inauguració de la cimera serà dilluns a càrrec del ministre d’Indústria, Turisme i Comerç, Joan Clos, i li seguirà la lliçó inaugural de la XXIV Conferència Internacional, a càrrec de Ramon Ollé, president d’Epson Europa.

Ramon Ollé ha avançat alguns dels continguts de la seva conferencia inaugural del Congrés, que tractarà sobre “Els Parcs Científics i Tecnològics davant el repte de la innovació empresarial”. Ollé indica que “la innovació no és més que una visió de les coses, una capacitat de visualització de la pròpia iniciativa o empresa, del mercat, de la competència, i lacomercialització”. Ollé insisteix que la comercialització és una paraula que tothom evita quan esparla d’innovació tecnològica, però que és bàsica per tenir èxit empresarial:

En aquest sentit es mostra d’acord el director general del Consorci de la Zona Franca, Esteve Borrell, que remarca que el mercat és, en moltes ocasions, qui imposa la tecnologia, i no a l’inrevés.

Del 2 al 4 de juliol

La Conferència Mundial de Parcs Científics i Tecnològics se celebrarà del 2 al 4 de juliol al Centre de Convencions Internacional de Barcelona. La IASP va encarregar al PTV l’organització de la Conferència a Barcelona l’any 2005. El Parc Tecnològic del Vallès ha comptat com a patrocinadors principals amb el CIDEM, com ha explicat el seu director adjunt, Carles Fradera, i amb el Consorci de la Zona Franca, avui representat pel seu director general Esteve Borrell.

Al llarg dels tres dies obriran les sessions plenàries gurús de fama internacional com Jerome S. Engel, de la Universitat de Califòrnia, Anthony Townsend, de l’Institute for the Future, de Palo Alto, Tom Cannon, president de checkSURE i director d’Ideopolis, Henry Etzkowitz, el creador de la teoria de la Triple Hèlix, o Bengt-Äke Lundwall, entre d’altres.

Galeria d'imatges