El rànquing de Xangai situa la UAB com la cinquena millor universitat del món en veterinària
1 de juliol de 2020 a les 8:05La Universitat Autònoma de Barcelona millora els resultats de l'any passat gràcies a col·locar-se en dues matèries entre les cinquanta millors del món per primer cop.
El Global Ranking of Academic Subjects 2020, la classificació per matèries de l'ARWU (Academic Ranking of World Universities, el rànquing que elabora la Universitat Jiao Tong de Xangai), situa la UAB com la cinquena millor universitat del món en veterinària, tres posicions per sobre de la classificació de l'any passat. Només puntuen per sobre de la UAB les universitats de Gant, Edimburg i Copenhaguen, i la Universitat de Medicina Veterinària de Hannover.
La UAB millora resultats
A més, la UAB ocupa la trentena posició en geografia a nivell mundial i la primera d'Espanya. Així doncs, la UAB millora els resultats de l'any passat gràcies a col·locar-se en dues matèries entre les cinquanta millors del món per primer cop. A més, la UAB es situa entre les 200 primeres posicions en 22 de les 54 matèries analitzades, el mateix resultat que a la darrera edició del rànquing.
La UAB es situa a la franja entre la 51 i la 75 millors universitats del món en ciències agrícoles. A la franja entre la 76 i la 100, la UAB apareix a les categories d'oceanografia i biotecnologia. Pel que fa al tram entre les posicions 101 i 150, la UAB s'ha classificat a les categories d'administració pública, biologia humana, ciència i enginyeria ambientals, ecologia, economia, farmàcia i farmacologia, física, i nanociència i nanotecnologia. I es situa entre les posicions 151 i 200 a les categories de ciència atmosfèrica, ciència i enginyeria de materials, ciència i tecnologia dels aliments, ciència i tecnologia instrumentals, ciència política, infermeria, química, sociologia i tecnologia mèdica.
L'Academic Ranking of World Universities (ARWU) es va publicar per primer cop el 2003 i és una de les classificacions d'institucions d'educació superior més prestigioses a nivell mundial. S'elabora a partir de dades obtingudes del Web of Science de Clarivate Analytics i d'organismes oficials. Les universitats tingudes en consideració han d'haver publicat un número concret d'articles en cada matèria entre els anys 2014 i 2018.