Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • El sector del comerç, turisme i restauració demana la suspensió del pagament d'i...
El sector del comerç, turisme i restauració demana la suspensió del pagament d'impostos

El sector del comerç, turisme i restauració demana la suspensió del pagament d'impostos

23 de març de 2020 a les 18:10

Els sectors de comerç, turisme i restauració reclamen la suspensió del pagament d’impostos amb caràcter urgent i durant almenys tres mesos per minimitzar els efectes econòmics del confinament de la població pel coronavirus. Aquesta demanda de les patronals catalanes compta amb el suport de les entitats del sector de Cerdanyola.

Un comunicat de les principals patronals de diferents sectors econòmics de Catalunya indica que el sector del comerç, turisme i restauració “demana de forma unitària, urgent i imminent” que en el proper consell de ministres s’aprovi una suspensió en el pagament d’impostos, especialment IVA, IRPF i quotes a la Seguretat Social, per les empreses que “han hagut de tancar o han vist reduïda significativament la seva activitat i la seva facturació”.

Les patronals Foment Comerç i PIMEC Comerç, juntament amb el recolzament de moltes entitats, gremis i associacions del sector del comerç, turisme i restauració de Catalunya, entre elles les de Cerdanyola, reclamen “de forma excepcional, temporal, urgent i imminent”:

    • Suspendre durant els propers tres mesos la presentació(o com a mínim d’efectuar l’ingrés en la seva totalitat) de les declaracions i autoliquidacions tributaries (especialment en relació al IVA , IRPF i quotes a la Seguretat social), tant les mensuals com les relatives a la totalitat del primer trimestre, excepte aquells que tinguin dret a devolució, com es habitual en el sector  d’apartaments turístics i hoteler.
    • Que la mesura s’apliqui amb independència de l’import i els subjectes que les realitzin, sense interessos.
    • Que aquestes quantitats suspeses, en el seu cas, es pugui fraccionar el seu pagament en posterioritat durant els sis mesossegüents.

Els empresaris apunten que la suspensió en el pagament d’impostos és “una mesura d’aplicació immediata que permetria generar a Catalunya fins més de 700 milions d’euros de liquiditat immediata al mes” i subratllen que això ajudaria a les empreses a poder fer front al pagament a proveïdors o treballadors.

En aquest sentit, les patronals remarquen que el comerç, turisme i restauració representen més del 22% del Valor Agregat Brut (VAB) de Catalunya i són sectors de vital importància per a l’economia del país, ja que “en conjunt generen més de 550.000 llocs” de treball. A més, els empresaris indiquen que la major part d’aquestes empreses tenen més del 65% de les seves despeses mensuals relacionades amb el lloguer i el pagament de nòmines.

Aquestes mesures, afegeixen els empresaris, són necessàries per evitar la suspensió de pagaments i/o el tancament definitiu en un context d’ingrés zero.